artas

970x250

artas 1.alt .320x100 1 2

Türkiye’nin trafik sorunu olmayacak tek şehri: Bolu

Bolu, Pazaryeri Kentsel Dönüşüm Projesi ile Türkiye’nin trafik sorunu olmayan tek şehri ünvanını almaya hazırlanıyor… Riskli alanlarda risksiz çözümler sunan Erşat Müşavirlik tarafından hazırlanan Bolu Pazaryeri kentsel dönüşüm projesinin görselleri ilk kez imarpanosu.com’da yayınlanıyor…

Emre KULCANAY - imarpanosu.com / ÖZEL HABER
Emre KULCANAY   imarpanosu.com     ÖZEL HABER

Bolu Belediyesi ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hayata geçirilecek olan Bolu Pazaryeri Kentsel Dönüşüm Projesi, riskli alanda risksiz çözümler mottosu ile hareket eden Erşat Müşavirlik tarafından tasarlandı. Ve, Türkiye’nin imar ve kentsel dönüşüm platformu imarpanosu.com, Bolu Pazaryeri kentsel dönüşüm projesinin görsellerini ilk olarak yayınlıyor…

Bolu Pazaryeri kentsel dönüşüm projesi, Bolu’nun merkezindeki Ağda Camisi’nden eski Emniyet Müdürlüğü’ne inen yol, İsmetpaşa Caddesi’nin tamamı, oradan Stadyuma inen yol ve pazaryerinin tamamını kapsayan 40 dönümlük alanda gerçekleştirilecek.

Türkiye’nin trafik sorunu olmayacak tek şehri

mutluer
Erşat Müşavirlik Genel Müdürü Mutlu Er

Bolu Pazaryeri kentsel dönüşüm projesiyle ilgili imarpanosu.com’a bir açıklama yapan Erşat Müşavirlik Genel Müdürü Mutlu Er, Bolu’nun bu proje ile Türkiye’nin trafik sorunu olmayan şehri olacağını vurguladı.

Gelişen ve büyüyen kentlerin otopark, rekreasyon alanı yetersizliği, güvenlik gibi problemleri de beraberinde getirdiğine dikkat çeken Mutlu Er, “Bolu’nun büyümesi ile orantılı olarak oluşabilecek otopark ve aktif yeşil alan ihtiyacının yanı sıra, daha konforlu ve güvenli yaşam alanları oluşturmak, gelişmekte olan Bolu’nun ihtiyaçlarını karşılayabilecek modern pazar alanı tasarımı projemizin en önemli ana hatlarını oluşturmaktadır” dedi.

bolupazaryeribir

‘Otopark sorunu olmayan bir Bolu’ fikrinin projenin ana tasarım prensiplerinden biri olduğunu hatırlatan Er, “Bu prensiptendir ki, alanımızda oluşabilecek otopark ihtiyacı hesaplanmış ve bu ihtiyaca yönelik olarak otopark alanları oluşturulmuş, bunun yanı sıra araç ulaşımı sadece iki adet otopark giriş çıkışı ile sağlanmakta olup, maksimum düzeyde yaya dolaşımı tasarlanmıştır” diye konuştu.

bolupazaryeriiki

Er, aktif yeşil alan kullanımını öne çıkarma isteklerinin onları yaya öncelikli bir proje tasarlamaya yönelttiğinin altını çizerek, gelişen ve dönüşen Bolu’da yüksekliğiyle insanı ezmeyen, Bolu’da var olan aktif yeşil alan, rekreasyon ve yaya dolaşımına maksimum düzeyde katkı sağlama amacı güden bir proje oluşturmanın ana amaçlarından olduğunu kaydetti.

Bolu Pazaryeri kentsel dönüşüm projesi Bolu’ya başka neler kazandıracak?

bolupazaryeriuc

– Daha yaşanılabilir ve güvenilir bir Bolu öngörüsüyle tasarlanan projede, kütleler yerleştirilirken öncelikle kapsamlı bir çevre analizi yapıldı ve arazinin kuzeyindeki stadyum alanı ile güneyindeki kültür park arasındaki donatı aksını birleştirici bir ticaret alanı oluşturuldu.

– Daha sosyal ve aktif yaya kullanımı elde etmek için ticaret aksının kuzey bölgesinde, Pazar alanı ve AVM’nin giriş ve çıkışlarıyla beslenen bir toplanma alanı ‘meydancık’ tasarlandı.

– Alanda tasarlanan konut birimleri, teraslama sistemi ile manzara noktalarına yönlendirilmenin yanı sıra bu alanlarda mahremiyeti gözeten ilkeyle birlikte yeşil teras sistemi oluşturuldu.

– Alanın doğusunda kalan kentsel sit alanı ve alan içerisindeki Ağda Camisi varlığı da projenin tasarlanmasındaki bir başka önemli veri… Aynı teraslama sistemiyle doğuya doğru kat adetleri azaltılarak konut birimleri cami ve kentsel sit alanı gibi tescilli yapılarını gölgede bırakmayacak bir kütle düzeni amaçlandı.

– Daha yaşanılabilir ve güvenilir bir Bolu öngörüsünün yanı sıra projede bugün ve yarının arasında bir köprü olması planlanarak ve bölge halkının alışkanlıkları dikkate alınarak, bu bölgedeki ticaret aksları aynen korundu.

Bolu Pazaryeri kentsel dönüşüm galerisi

Bolu Pazaryeri kentsel dönüşüm görsellerini daha büyük görmek için resimlerden birine tıklayın ve ilerleyin…

Erşat Müşavirlik iletişim

Adres: Sahrayı Cedid Mahallesi Güzide Sokak Hayrioğlu İş Merkezi No:13/3 Kadıköy / İstanbul
Telefon: 0 (216) 359 00 70
Faks: 0 (216) 359 00 71
Web: www.ersatmusavirlik.com

imarpanosu.com