Fikirtepe’ye yılın müjdesi!

Fikirtepe kentsel dönüşüm bölgesinin son 4 yılını meşgul eden resen tevhid ve kamulaştırma polemiğine son noktayı imarpanosu.com koyuyor… İşte Fikirtepe’yi bir kez daha sallayacak o haberimiz…

Emre KULCANAY - imarpanosu.com / ÖZEL HABER
Emre KULCANAY imarpanosu.com                ÖZEL HABER

Fikirtepe kentsel dönüşüm bölgesi, bir kez daha imarpanosu.com’un haberini konuşacak…

Türkiye’nin imar ve kentsel dönüşüm platformu imarpanosu.com, Fikirtepe’nin son 4 yılını meşgul eden resen tevhid ve kamulaştırma polemiklerine bu haberle son veriyor…

Fikirtepe’de resen tevhid ve kamulaştırma tartışmalarının yaşandığı o adada mutlu sona ulaşıldı.

Vartaş adasında iptal edildiği öne sürülen resen tevhid bugün akşam saatlerinde gerçekleşti… Adadaki tüm tapular tek tapuya dönüştü. İşte o an…

Vartaş Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Barata (sağdan üçüncü) ve FİDEM Başkan Yardımcısı Ayhan Yılmaz ile dernek üyeleri tek tapu ile böyle poz verdiler...
Vartaş Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Barata (sağdan üçüncü) ve FİDEM Başkan Yardımcısı Ayhan Yılmaz ile dernek üyeleri tek tapu ile böyle poz verdiler…

Fikirtepe’de bazı grupların kamulaştırma ve resen tevhid uygulamasına karşı çıkmaları, imzası yüzde 90 oranında bitmiş Fikirtepe’de sadece süreci geciktirdi. Dört yıldır yıkımı süren Vartaş adasında mutlu sona ulaşıldı. Firma tek tapuyu aldı, ruhsat incelemesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na başvuruyor…

İmza atılmayan arsa ne oldu?

Vartaş adasında imza atmayan vatandaşın arsası ise kamu yararına kamulaştırılarak Kadıköy Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün kullanımına verildi.

FİDEM BAŞKANI: “Kamulaştırmaya en başından beri karşıydık ama…”

Son gelişmeyi değerlendirmesi için görüşlerine başvurduğumuz Fikirtepe Dumlupınar, Eğitim, Merdivenköy Mahalleleri Derneği (FİDEM) Başkanı Ercüment Oruç, “Yüzde 90’ı imzalanmış bir Fikirtepe’de eğer imzalar -bazı özel sebeplerden dolayı- bitmiyorsa, imza atan yüzde 90 mağdur edilmiş olmuyor mu?” diye sorarak başladığı konuşmasında şunları söyledi;

“Fikirtepe halkı evlerine gidemiyor; her gün bir yangın, her gün bir olay… İtfaiye arabaları mahalleden eksik olmuyor. Fikirtepe’de çok daha vahim olayların yaşanmaması için bu adada yapılan uygulamaların diğer adalar için de emsal teşkil ederek uygulanması gerekiyor. Aksi halde ruhsatını almış, inşaatı devam eden projeler de zarara uğrayacaktır. Zaten altyapısı ve master planı olmayan Fikirtepe’de bir de imza sorunu yaşamak istemiyoruz.

Bu adada 700 kişi vardı ve herkes bir kişinin imzasını bekliyordu. Keşke kimsenin yeri kamulaştırılmasaydı herkes çoğunlukla birleşerek zengin olsaydı.

Kamulaştırmaya en başından beri karşıydık ama burada ne yazık ki yapılacak birşey kalmadı. İmza atan yüzde 90 oranındaki vatandaşın da mağduriyeti göz önüne alınmalı”…