Sosyal sorumluluğun şampiyonu Sabancı

 

Capital Dergisi’nin 2004 yılından bu yana gerçekleştirdiği “Sosyal Sorumluluk Liderleri Araştırması” sonuçları açıklandı. Halk nezdinde, Sabancı Holding 11’inci kez “birinciliğe” layık görülürken; Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı da dokuzuncu kez “en sorumlu lider” seçildi.

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı araştırma sonuçlarına ilişkin yaptığı açıklamada şunları belirtti, “Bu sonuçlar da gösteriyor ki Sabancı, Türkiye’nin en itibarlı ve güven duyulan markalarının başında geliyor. Sabancı olarak kurucularımızdan aldığımız vizyonla, sosyal sorumluluğu en temel değerlerimizden biri olarak içselleştirdik. Sadece pazar payı için değil, aynı zamanda gönül payı için de çalıştık. Kurumsal vatandaşlık yaklaşımımızı Sabancı kültürünü oluşturan en temel unsurlardan biri haline getirdik. Bu anlayışın devamlılığı ise, çalışanlarımızın yüksek duyarlılığı ve sorumluluk bilinci ile mümkün oldu.

Kuruluşundan bu yana Sabancı Vakfı olarak, 120’den fazla kalıcı eser, gençlerin eğitimine katkı için 42.500’ün üzerinde burs, 1000’i aşkın ödül, Hibe Programları kapsamında 119 projeye, 11 milyon TL’yi aşkın destek ve bunların yanı sıra Türkiye’nin dört bir yanında yürüttüğümüz çeşitli programlarımızla milyonlarca hayata dokunduk. Gerek yurtiçindeki paydaşlarımızla, gerekse de Birleşmiş Milletler’den Avrupa Vakıflar Birliği’ne uluslararası platformlarda kadın, genç ve engelli haklarının savunuculuğunu üstlendik. Ayrıca Topluluk şirketlerimiz aracılığı ile de toplumun ihtiyaçlarına el uzatmak için sayısız projeyi hayata geçirdik.

Ülkemizin her şeyin en iyisine layık olduğuna inanıyoruz; tüm çalışmalarımızı bu inançla yürütüyoruz. Biliyoruz ki, halkımızın da Sabancı ile kurduğu güçlü duygusal bağın temelinde samimiyetimize olan inancı yatıyor. Bu da bize ayrı bir sorumluluk yüklüyor. Biz de sorumluluklarımızın bilinciyle kalıcı etkiler yaratmak ve bu güvene layık olmak için çalışmaya devam edeceğiz. Halkımıza yürekten teşekkür ederiz”.