Çekmeköy, müteahhit ve GYO’larla buluşuyor

Son dönemde emlak sektöründe adından sıkça söz edilen Çekmeköy’deki değer artışı devam ediyor. 3. köprü bağlantısı, 3 ayrı metro hattı planlaması ve ilçe belediyesi tarafından yapılan yatırımlar, Çekmeköy’deki değer artışına hız kazandırdı… Şimdi Çekmeköy Belediyesi, kentsel dönüşüm için müteahhitler ve GYO’larla buluşuyor…

Çekmeköy Belediyesi mevcut yerleşim yerleri olan üç bölgenin imar izinlerinin çıkmasının ardından hazırladığı kentsel tasarım projeleri ile bölgenin yeniden yapılanma sürecinde modern zaman estetiği ile tarihe not düşmeyi hedefliyor.

Çekmeköy Belediyesi, çeşitli nedenlerle bugüne kadar imar izni olmayan yerleşim yerlerindeki dönüşüm için Kentsel Tasarım Projeleri hazırladı. Çekmeköy Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından hazırlanan projeler; bölgenin iklimi, coğrafi yapısı, tarihi dokusu ve bölge insanının ihtiyaçları göz önünde bulundurularak tasarlandı.

Merkez Mahallesi Dere Planları, Alemdağ İlim Caddesi ve Alemdağ Saray Caddesi’ni kapsayan kentsel tasarım projeleriyle; mahallelerdeki bina cephelerinden kent mobilyalarına, ışıklandırmalardan peyzaj çalışmalarına kadar tüm detayların, bölgeye uygun bir şekilde hayata geçirilmesi hedefleniyor.

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz’ın ev sahipliği yapacağı, bölgeye yatırım yapan müteahhitlerin, Gayrimenkul Yatırım Ortaklıkları temsilcilerinin ve inşaat sektörünün önde gelen isimlerinin ağırlanacağı tanıtım toplantısının programı şöyle;

Yer: Çekmeköy Belediyesi Sosyal Tesisi /Taşdelen Mah. Meşale Sok. No: 3(Nikah Sarayı Şile yolu üzeri)
Tarih: 25 Mart 2016 Cuma
Saat: 19.00