artas

970x250

artas 1.alt .320x100 1 2

Körfez yatırımcısının % 35’i lüksün simgesi ‘Quasar’ın kapısını çalıyor

Lüks ve konforlu yaşamın kapılarını aralayan ‘Quasar İstanbul’, Körfez yatırımcısının buluştuğu uluslararası gayrimenkul fuarı Cityscape’de yerini aldı. Mecidiyeköy’ün en değerli bölgesi eski likör fabrikasının yerinde yükselen ve teslim aşamasına gelen ‘Quasar İstanbul’, her 3 Körfez yatırımcısından 1’ini ağırlıyor.

İsviçreli yatırım fonu Viatrans tarafından hayata geçirilen ve lüksün simgesi haline gelen ‘Quasar İstanbul’, uluslararası gayrimenkul fuarı ‘Cityscape Turkey’de yerini aldı.

Körfez yatırımcıları tarafından yoğun ilgi gören ve bu yıl ilk kez Türkiye’de yapılan fuarı değerlendiren Viatrans Genel Müdürü Pınar Aybek, “Fuar; Birleşik Arap Emirlikleri’nden Dubai, Abu Dabi, Mısır, Katar, Güney Kore, Kuveyt, Suudi Arabistan’dan ziyaretçileri ağırlayacak. 7 ülkeden 67 katılımcı yer alacağı fuara 59 ülkeden toplam 1.000 yabancı ziyaretçinin kayıt yaptırdığını biliyoruz.

Biz de yabancı yatırımcılar tarafından yoğun ilgi gören bir markayız. Her 3 Körfez yatırımcısından 1’inin ilgisini çeken ‘Quasar İstanbul’da fuara özel bir takım imkanlar sunuyoruz” diye konuştu.

quasar11
Katarlı yatırımcı 3 katı birden kapattı

Katar’da katıldıkları bir fuarda tanıştıkları yatırımcıyı Türkiye’ye davet ettiklerini anlatan Pınar Aybek, bu yatırımcının oturmak amacıyla Quasar’ın 3 katını birden kapattığını anlattı. Aybek “Fuarda tanıştığımız Katarlı bir yatırımcıyı özel misafirimiz olarak İstanbul’a davet etmiştik. Israrımızı kırmayan Katarlı iş adamı, ailesiyle birlikte misafirimiz oldu. Yatırım amacıyla davet ettiğimiz Katarlı iş adamı, toplam 3 katta bulunan daireleri satın alarak yılın yarısını İstanbul’da geçirme kararı verdi” dedi.
‘Dünyanın En İyi Rezidansı’ ödülü ile dünya birincisi olan ve toplam 13 ödül alan ‘Quasar İstanbul’, 500 milyon doların üzerinde bir yatırımla hayat buluyor.

Fairmont markalı ilk otel…

Toplam 23 bin 700 metrekare arazi üzerinde gerçekleştirilen ‘Quasar İstanbul’, toplam 4 bin 300 metrekarelik sosyal alan katı ve 5 bin 789 metrekarelik özel kat bahçeleri ile şehrin merkezinde yeşil ve lüksü bir arada sunuyor.

Büyüklükleri 116 ile 518 metrekare arasında değişen 257 konut, 58 ofis ve 25 ticari alanı bünyesinde barındıran ‘Quasar İstanbul’, ‘Quasar Residences’ ve ‘Fairmont Hotel ve Residences’ olmak üzere iki kuleden oluşuyor.

‘Quasar İstanbul’, Türkiye’de Fairmont markasıyla ilk kez açılacak Fairmont Hotels’e de ev sahipliği yapacak. 20 ülkede 66 oteli bulunan 5 yıldızlı otel ve rezidans zinciri Fairmont Hotels, 209 odayla hizmet verecek. Rezidans işletmeciliği konusundaki deneyimiyle dikkat çeken Fairmont Hotels, ofis hizmetlerini de ‘Fairmont Offices Quasar Istanbul’ markası altında sunacak.

Quasar İstanbul

Yüzde 100 İsviçre sermayeli yatırım fonu Viatrans’ın İstanbul Mecidiyeköy’deki eski likör fabrikası arazisinde konumlandırdığı karma proje ‘Quasar İstanbul’; Fairmont Hotels, Quasar Residences ve Fairmont Residences, ve Fairmont Offices’i bünyesinde barıdırıyor. Yeşil bina konusunda dünyanın en önemli sertifikalarından Alman Sürdürülebilir Bina Sistemi Sertifikası DGNB’yi almaya hak kazanan ‘Quasar İstanbul’, 11 bin metrekare çınar korusu içinde yeniden hayata geçirilecek eski likör fabrikasıyla dikkat çekiyor.

Projede 1930 yılında Fransız mimar Robert Mallet Stevens’ın Fransa dışında tasarladığı tek Türk yapısı özelliğine sahip likör fabrikası, Mimar Emre Arolat tarafından tarihi dokusuna ve tasarımına sadık kalınarak yeniden inşa edildi. Beş yıldızlı otel konforuna sahip Quasar Rezidans, sıra dışı tasarımları ile dünyada adından söz ettiren iç mekan tasarımcısı Marcel Wanders tarafından tasarlandı. Proje; yine Quasar Rezidans’ta yer alan ve Marcel Wanders’in tasarladığı 5 bin 789 metrekarelik özel kat bahçeleri ile şehrin merkezinde yeşil ve lüksü bambaşka bir konseptle misafirlerine sunuyor.