Günsan, AÇEV ile Eğitime Destek Veriyor

Sosyal sorumluluk olgusu ile kurumsal sorumluluk olgusunu birleştirerek yaşama değer katan sosyal projeleri hayata geçiren Günsan, okul öncesi eğitim ve bilinçli ebeveyn çalışmalarına destek vermek amacıyla AÇEV ile işbirliği yaptı.

11 Nisan 2016, İstanbul- Kurumsal yurttaşlık bilinci dahilinde çalışmalarına yön veren Günsan, bu kapsamda hayat boyu sürecek öğrenmenin temellerinin atıldığı okul öncesi eğitim ve bilinçli ebeveyn çalışmalarına destek olmak amacıyla AÇEV ile işbirliği anlaşması imzaladı.

AÇEV ve Günsan’ın “Anne, Baba Işık Tut Bana!” projesi kapsamında; başta Kadın ve Çocuk Sağlığı olmak üzere, Çocuk Gelişimi, Aile Tutumları, Çocukla İletişim ve Olumlu Davranış Geliştirme Yöntemleri, Çocukta Olumsuz Davranışları Azaltma, Kadın-Erkek Eşitliği ve Hakları gibi konularda eğitimler düzenlenecek. Mersin’in iç bölgelerinde iki lokasyonda gerçekleşecek ve 11 hafta sürecek olan eğitimlerin ilki 14 Mart tarihinde başladı.

İmza töreninde konuşan Günsan CEO’su Stephane Nuss, Günsan olarak toplum için kalıcı işler yapmaya odaklandıklarını belirtti. Nuss sözlerine şöyle devam etti. “Türkiye’nin bilgi toplumu olma yolunda eğitim alanında temel ihtiyaç ve önceliklerinden biri olan okul öncesi eğitime yapılacak katkıları önemsiyoruz.  Okul öncesi dönem eğitimlerinde çocuk ailesi ile bir bütündür. Bu sebeple başarılı bir okul öncesi eğitim için anne babayı içine alan, aile eğitimini kapsayan ve önem veren çalışmaları hayata geçirmeliyiz. Aile eğitimine destek olmak şirket değerlerimizden en önemlisi olan “Aile” kavramı ilede örtüşmekte.Amacımız bu işbirliği ile ebeveynlere çocuk gelişiminde destek olmak ve geleceğimiz olan çocuklarımızın okul hayatına daha hazır bir başlangıç yapmasını sağlamaktır.”

AÇEV Genel Müdürü Nalan Yalçın ise, “Çocuklara ve ailelerine yönelik eğitimlerimiz, iyi ve sağlıklı bir erken çocukluk dönemi geçirilmesine ve dolayısıyla barışçıl bir toplumun inşasına katkı sağlıyor. Günsan’a çalışmalarımıza verdiği destekten ötürü teşekkür ederiz.”  dedi.

Günsan Hakkında

1982’de Ümraniye’de anahtar priz ve elektrik aksesuarları imalatı yapmak üzere kurulan Günsan, 1995’te halen üretiminin devam ettiği Samandıra’daki endüstriyel tesisine geçti. Anahtar-priz üretimi ile Türkiye’nin sektöründe öncü şirketlerinden biri olan Günsan, inşaat sektöründe alçak gerilim tesisatı ekipmanları olan elektrik anahtarı, priz, grup priz, şalt malzemesi, kompakt şalter, kaçak akım röleleri, sigorta kutuları ve aksesuarlarından oluşan 17.000 parçalık ürün portföyünü distribütörleri ve bayileri aracılığı ile hem ülke içine hem de dünyada 50’den fazla ülkeye ulaştırıyor.

AÇEV Hakkında

“1993 yılında kuruluşundan bu yana Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV), gelişen ve geleceğe güvenle bakan bir toplum için uzmanlık alanları olan erken çocukluk ve yetişkin eğitimine, programları ve uygulamaları ile katkı sağlıyor ve bu konuda ülke genelinde işbirlikleri ile yaygın bir hizmet ağı oluşturuyor. AÇEV erken yaşlardan başlayarak çocukları potansiyelinin en üst seviyesine erişmesi için desteklemeyi hedefliyor. İyi ve sağlıklı bir erken çocukluk dönemi geçirilmesi ve eğitimde fırsat eşitliği sağlanması amacıyla ihtiyaç sahibi çocuklara ve ailelerine yönelik eğitimler düzenliyor. Yüz yüze eğitim programlarına ek olarak AÇEV, yayınları, televizyon programları, web kaynakları, bilinçlendirme ve savunu faaliyetleri ile hem ülkemizde hem de uluslararası alanda bireysel ve toplumsal gelişime katkı sağlıyor. Oluşturulan ulusal ve uluslararası işbirlikleriyle bugün Türkiye’de 81 ilde ve ağırlıklı olarak Avrupa ve Orta Doğu’da olmak üzere 14 farklı ülkede AÇEV programları varlık gösteriyor. AÇEV 1993’ten bu yana 11.500’den fazla gönüllü ve öğretmeni yetiştirdi, yüz yüze yaptığı eğitimlerle 928.000 kişiye destek verdi. Bunun yanı sıra AÇEV, gerçekleştirmiş olduğu savunu faaliyetleriyle 50 milyon kişiye, televizyon programları ve teknoloji tabanlı eğitimleriyle ise 8 milyondan fazla kişiye ulaştı.”