artas

970x250

artas 1.alt .320x100 1 2

Menderes Metro İstasyonu’na İTÜ eli

Esenler Belediyesi ile İstanbul Teknik Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen atölye çalışmasında Mimarlık Fakültesi öğrencileri, Menderes Metro İstasyonu için hazırladıkları farklı konseptlerdeki 6 projenin sunumunu yaptılar.

Esenler Belediyesi Şehir Düşünce Merkezi ile İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü tarafından gerçekleştirilen atölye çalışmalarının ikincisi Esenler Belediyesi Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nde yapıldı. Toplantıya Esenler Belediyesi’nin ilgili birim temsilcileri, Ulaşım A.Ş. yetkilileri, öğrenciler ve Sivil Toplum Kuruluşları’nın temsilcileri katıldılar. İTÜ Mimarlık Fakültesi öğretim üyeleri Doç. Dr. Emrah Acar ve Doç Dr. Hatice Ayataç yürütücülüğünde yapılan atölye çalışmasında, öncelikle proje süreci özetlendi. Ardından Mimarlık Fakültesi öğrencileri, Menderes Metro İstasyonu için hazırladıkları farklı konseptlerdeki 6 adet projenin sunumlarını yaptılar.

METRONUN SOSYOLOJİK ANLAMI

İstanbul’da kent içi ulaşımda metro istasyonlarının yeri ve önemi ile bütüncül bir ulaşım ağının kente katkıları ana konularına odaklanılan projelerde, Esenler Menderes Metrosu İstasyonu ve yakın çevresinin kent içerisindeki anlamı, kullanıcı beklentileri, mahalle içerisinde etkin kamusal mekan olarak tasarımında “Mahalleli Olma”, “Gençlik Merkezi”, “Bilim Merkezi”, “Kadın – Çocuk” ana temaları ele alındı.

PROJELER KİTAPLAŞTIRILACAK

Halen devam eden proje çalışmalarının sunumlarının ardından geri bildirimleri paydaşlardan alındı. Bir sonraki 3’üncü atölye çalışmasının, İBB Ulaşım A.Ş. yetkilileri ve teknik personeliyle birlikte yapılması hedefiyle toplantı sonuçlandırıldı. Üniversite öğrencileri tarafından hazırlanan projeler, çalışmanın tamamlanmasının ardından kitaplaştırılacak.