Basın Ekspres-Güneşli: Sanayiden prestijli konutlara dönüşüm

Gayrimenkul sektörünün sorunlarını dinlemek, çözümü için de destek sağlamak amacıyla gerçekleşen ‘Gelişen Bölgeler Zirvesi’nin 6’ıncısı, Basın Ekspres- Güneşli bölgesi için yapıldı. Toplantıya katılan gayrimenkul sektörü temsilcileri, bölgenin potansiyelini, sorunlarını ve çözüm önerilerini masaya yatırdılar.

Hürriyet’in gayrimenkul sektörünü en iyiyi teşvik etmek ve sektörün sorunlarının çözümüne destek sağlamak amacıyla gerçekleştirdiği ‘Gelişen Bölgeler Zirvesi’nin altıncısı İstanbul’da gerçekleşti.

SANAYİDEN PRESTİJLİ PROJELERE DÖNÜŞÜM

Hürriyet Gazetesi Ekonomi Servisi Müdür Yardımcısı Sadi Özdemir’in moderatörlüğündeki toplantıda; İstanbul Basın Ekspres Yolu’nun kentsel dönüşümün de etkisi ile yeni bir yüze kavuştuğuna dikkat çeken sektör temsilcileri, bölgedeki sanayi tesislerinin prestijli konut, ofis ve otel projelerine dönüştüğünü belirtti. Bölgede yaklaşık 16 bin yeni konut hayata geçirildiğini dile getiren sektör temsilcileri, markalı konut üreten firmalar ile Basın Ekspres’in daha da değerlendiğini söyledi. Gayrimenkul sektörü temsilcileri, “Arazilerin büyük ve işlenebilir olması, parçalı mülkiyet olmaması ve lokasyon avantajı Basın Ekspres’i öne çıkarıyor. Bölgede yeni evlerin teslimleri başladı. 3-5 yıl içinde inşaat halindeki projeler de bitince yeni bir kimlik ortaya çıkacak. Etrafı duvarlarla kaplı olmayan, gece gündüz yaşanan bir yaşam alanı tasarlıyoruz” dedi.

BÖLGEDE ATILMASI GEREKEN ADIMLAR VAR

Gelişim potansiyeline karşın bölgede atılması gereken adımlar da olduğuna dikkat çeken sektör temsilcileri, altyapı yatırımlarına ağırlık verilmesi gerektiğini ifade etti. Havaray ve metro çalışmalarının devam ettiğini belirten sektör temsilcileri, “Planlarda olan ama yapılmayan yol genişletme çalışmaları var. Yoğunluk arttığı için bu çalışmalar biran önce başlamalı. Bir de Basın Ekspres’te ömrünü tamamlayan ve zamanında gelişi güzel konulan yüksek gerilim hatları ciddi sorun yaratıyor. Bu konu da ele alınmalı” dedi.

6. Gelişen Bölgeler Zirvesi toplantısına katılan isimler arasında; Toya Yapı’dan Ceyla Koray, Cathay Group’tan Mahmut Alper Tuğsuz, Mustafa Özkavalalı, Mehmet Yılmaz, Ejder Ormancı, Abdurrahman Şeker, Erkan Bulut, İbrahim Cemil Yıldız, Semih Kalkan, Fiili Boya’dan Burak Basmacı, Tunay Yalçıntaş, Oktay Sarıkaya, Semih Doğru, Kerem Akdemir, 24 Gayrimenkul’den Aziz Yeniay, Kiler GYO’dan Ahmet Demirli, Gül Yapı’dan Sönmez Aydın, Babacan Yapı’dan İbrahim Babacan, NG Grubu’ndan Erkan Güral, Nurol GYO’dan Semih Kayaalp, Sur Yapı’dan Altan Elmas, Elif Öztürk ve Bilal Öztürk yer aldı.

Co sponsorun Fiili Boya olduğu toplantının diğer sponsorları Sur Yapı, Toya Yapı ve Cathay Group oldu.