artas

970x250

artas 1.alt .320x100 1 2

Fikirtepe yatırımcısı emlakçıya yöneliyor

Fikirtepe kentsel dönüşüm projelerinde firmaların, hak sahiplerine yönelik şerhleri; hak sahiplerini yeni konutlarını değerlendirme yolunda yeni arayışlara yönlendiriyor. Öyle ki, 1000 metrelik Mandıra Caddesi şimdiden Remax, Realty-TR, Realty World gibi uluslararası ve ulusal emlak firmalarını Fikirtepe’ye çekiyor… İşte Fikirtepe’de bir de madalyonun öbür yüzünü gösteren analizimiz…  

Emre KULCANAY imarpanosu.com ÖZEL HABER
Emre KULCANAY imarpanosu.com ÖZEL HABER

Fikirtepe’de kentsel dönüşüm firmalarının hak sahipleriyle yaptığı sözleşmelerdeki ‘Firmaya ait konutların satışları bitmeden hak sahiplerinin konut satışına izin verilmez’ şeklindeki şerhi, hak sahiplerini emlakçılara yöneltiyor.

Öyle ki, Fikirtepe’nin ‘piyasa caddesi’ olan 1000 metre (1 kilometre) uzunluğundaki Mandıra Caddesi’nde 50’ye yakın emlak ofisi açılmış durumda.

En son geçtiğimiz günlerde Remax İmza 2 emlak ofisinin açıldığı caddede Realty World, Realty-TR gibi uluslararası ve ulusal çapta emlak ofisleriyle birlikte daha küçük çapta emlak ofisleri, Fikirtepeli hak sahipleri ile yatırımcının buluşma adresi oldu bile…

ft4

REMAX İMZA 2 OFİSİNİN AÇILIŞIYLA İLGİLİ HABERİMİZ İÇİN BURAYA TIKLAYIN!

Fikirtepe’deki emlakçı enflasyonundaki artışın sebebi ne?

ft2

Fikirtepe Mandıra Caddesi üzerindeki emlak ofisi enflasyonundaki artışı sorduğumu Fikirtepe Dumlupınar Eğitim ve Merdivenköy Mahalleleri (FİDEM) Derneği Başkanı Ercüment Oruç, “Hemen hemen hepsinde inşaata başlayan fikirtepe projelerinde toprak sahiplerine ait daireler satış ofislerinden daha ucuz bulmak çok mümkün” dedi.

ft3

Fikirtepe kentsel dönüşüm adalarındaki bazı ada temsilcilerinin, hak sahiplerine ait iletişim bilgilerinin bu emlak ofisleriyle paylaşıldığını öne süren Oruç, “Bir çok firmanın sözleşmesinde ‘Firma satıp bitirmeden satamazsın’ kuralı toprak sahiplerini bu hale itmiştir. Bazı ada sorumluları, kendi adasının maliklerinin telefon numaralarını da bölgede iş yapan emlak ofislerine vermeye başladı” diye konuştu.

ft1

Emlakçılar: “Toprak sahiplerinin dairelerini şerhsiz, ipoteksiz satıyoruz”

Bu durumun emlakçıların da daire sahibi vatandaşın da yüzünü güldürdüğünü ifade eden FİDEM Başkanı Oruç, imarpanosu.com’a konuştukları bazı emlakçıların “Biz toprak sahiplerinin dairelerini firmalar gibi şerhli, ipotekli satmıyoruz. Direkt sahibinden satış yapıyoruz; yatırımcı da çok memnun daire sahibi de” dediğini aktardı ve şu değerlendirmeyi yaptı:

“Fikirtepe’de emlak ofisi aracılığıyla yatırımcıya konut satışı Fikirtepe projelerinin değerini düşürüyor. Bu açıdan hiç hoş olmayan bir durum ama bölgedeki kentsel dönüşüm sürecinin uzaması ve sözleşme şartları, ne yazık ki Fikirtepeli vatandaşı böyle bir arayışa yöneltti”…

imarpanosu.com