Emre Maraşlı: Sertifikaların başrolü gayrimenkul uzmanlarında

Gayrimenkul sertifikası dönemini değerlendiren Erguvan İnşaat Yönetici Ortağı Emre Maraşlı, sertifikaların başrol oyuncusunun gayrimenkul uzmanları olacağını öne sürdü…İşte Maraşlı’nın o açıklaması…

Erguvan İnşaat Yönetici Ortağı Emre Maraşlı’nın gayrimenkul sertifikası analizi şöyle;

“Sertifikaların başrol oyuncusu, gayrimenkul uzmanları olacak”

“Gayrimenkul sertifikaları gayrimenkul piyasalarını borsa ile daha fazla ilişkilendirerek hem küçük yatırımcı tabir edilen dar gelirli kesimin yeni bir enstrümanla kazanmasını sağlayacak, hem de yine aynı yolla proje geliştiren şirketlerin, sektörün ucuza finansman bulmasının yolunu açacak.

En önemli unsur ise “emlakçı” mantığı ve piyasası bu ürünle birlikte çok gelişecek ve değişecek. Senelerdir emlakçılar “gayrimenkul uzmanı” olarak anılmak istiyorlardı fakat bununla ilgili gerçek bir rol üstlenemiyorlardı. Artık bu sertifikaların başrol oyuncuları gayrimenkul uzmanları olacak, onların kiralama ve mülk işletme yöntemleri pazarda pay bulacak. Bu sebeple bu bir yandan “emlakçılıktan gayrimenkul uzmanlığına geçiş adımı” gibi algılanabilir.

Bu durumun tüketiciye gayrimenkulde uygun fiyat olarak geri dönecek olmasının yanı sıra, finansman sıkıntısındaki sektör oyuncularını rahatlatarak piyasanın kalıcı büyümesine yardımcı olacağını düşünüyoruz,.Hatta şu andaki müteahhit arsayı alsın para toplasın projeyi geliştirsin şeklindeki tüm alt yapısı değiştirebilecek türden bir düzenleme.

Ancak bu, planlandığı amaç için hukuki alt yapısı sağlanabilirse amacına ulaşabilir. Derine inmesi, halka inmesi çok zor, bu projeyi uygulamak isteyenlere Allah kolaylık versin, hiç kolay bir proje değil.”