artas

970x250

artas 1.alt .320x100 1 2

“Armaggan Art & Design Gallery’nin “Maddenin Halleri 4” sergisi Karaköy’de

Genç sanatçı ve tasarımcıları desteklemek amacıyla kurulan ARMAGGAN Art & Design Gallery’nin, “Maddenin Halleri 4 (Sanat ve Tasarım Sergisi) “sergisi 10 Karaköy A Morgans Original’de devam ediyor.

Genç sanatçı ve tasarımcıları desteklemek, yeni ve yaratıcı fikirleri sanatseverlere yansıtmak amacıyla çalışmalarını sürdüren ARMAGGAN Art & Design Gallery, keşfettiği ve desteklediği sanatçıların etkileyici eserlerini #SanatBurada mottosuyla İstanbul’un en gözde mekânlarına taşıyor.

ARMAGGAN Art & Design Gallery’nin her yıl merakla beklenen “Maddenin Halleri 4” adlı Sanat ve Tasarım sergisi, ilk defa farklı bir mekanda dünyaya butik otel anlayışını getiren otel zinci Morgans Hotel Group’un en yeni oteli 10 Karaköy A Morgans Original’de sanatseverlerle buluştu.

Aysun Bozuklu, İrem Çamlıca, Neşe Çoğal, Meral Değer gibi ARMAGGAN Art & Design Gallery sanatçılarının yanı sıra Cem Lokmanhekim, Ayşe Deniz Yeğin, Kunter Şekercioğlu, Melis Alphan, Melis Ağazat, Selda Okutan, Studio RadBad ve Giray Sepin gibi ilk defa katılan tasarımcı ve sanatçıların katıldığı sergide; sanat eserinin ve ürünün en önemli yapıtaşı olan “ilham ve yaratıcılık” ele alınıyor. Sergide, farklı disiplinler, malzemeler ve bakış açıları ortak bir amaç için bir araya geliyor.

Daha önce birbirini hiç tanımayan ya da birlikte bir ‘çalışma’ya imza atmamış bir sanatçı ve bir tasarımcının birlikte bir “şey” üretmesi için eşleştirilmesi seklinde kurgulanan sergide sanatçı ve tasarımcıların üretecekleri ‘ortak eser/ürün’ de sınırlama yapılmıyor, tamamen serbest bırakılıyorlar. Deneysel bir şekilde ilerleyen ve deneyimi ön plana alan sergi sürecinde son aşamalara dek sanatçı ve tasarımcının birlikte nasıl bir projeye imza atacağı bilinmiyor.

Sergide; farklı malzemeleri kullanan, teknikleri ayrı fakat sanat görüşlerinde kesişimler olan sanatçı ve tasarımcıların oluşturduğu 15 grubun üretimlerinin yanı sıra 7 bireysel proje de yer alıyor. Tasarımcıların, üretim konusundaki hakimiyetlerini sanatçıların güzellik anlayışıyla birleştirerek 3 ayda hazırladığı eser ve ürünler, 10 Karaköy A Morgans Original’de bir araya geliyor.

Sergi küratörü ve galeri yöneticisi Şanel Şan Sevinç sergi konusunda, “Maddenin Halleri sergimizi bu yıl 4.kez düzenliyoruz ve ilk kez farklı bir mekana taşınıyoruz. Sanata değer veren bir grup ve farklı otelcilik anlayışı ile 10Karaköy A Morgans Original ile bu işbirliğini gerçekleştirmekten büyük keyif alıyoruz. 3 kimliği üzerinde taşıyan mimarisi ile de dikkat çeken bina, öncelikle Balıklı Rum Hastanesi’ne sonrasında Balıklı Han’a ve şimdi de bir oteli kimliğine yazdırmış. Bu katmanlı yapı içinde katmanlı yapısı ile Maddenin Halleri sergisi uyum yakaladı. Sanatçı ve tasarımcıları yaratıcı olma ortak paydasında birleştirerek özgür bıraktığımız sergimizde, sınırları eritmeyi ve özgün fikirleri görmeyi hedefliyoruz ” diye belirtti.

“Maddenin Halleri 4” Sergisi 04 Aralık 2016 tarihine kadar 10 Karaköy A Morgans Original’de izlenebilecek.

GÖRSELLER: https://we.tl/ng7CJ8yhOA

Sanatçılar:

Sanatçı – Tasarımcı eşleşmeleri

1 İrem Çamlıca – iç mimar İrem Senemoğlu

2 Hüseyin Rüstemoğlu – tasarımcı Fiffiletters

3 Doruk Pireci – tasarımcı Kerem Ariş

4 Melis Alphan – tasarımcı Begüm Yıldırım

5 Mahmut Aydın – moda tasarımcısı Ayşe Deniz Yeğin

6 Dinçer Güngörür – tasarımcı Kunter Şekercioğlu

7 Tamar Arapoğlu – mücevher tasarımcısı Utku Koçak

8 Desen Halıçınarlı – moda tasarımcısı Giray Sepin

9 Cem Onat – tasarımcı Mustafa Timur

10 Aysun Bozuklu – içmimari & tasarım ekibi Studio RadBad

11 Canan Ustaoğlu – mücevher tasarımcısı Cem Lokmanhekim

12 Serra Yolasığmaz – mücevher tasarımcısı Selda Okutan

13 Özge Usluca – tasarımcı Mehmet Erim

14 Melike Uçku – iç mimar Düşüm Sönmezalp

15 Mustafa Akkaya – tasarımcı Tuğba Burcu Batmaz Geçim

Bireysel Projeler

Ali Abayoğlu

Melis Ağazat

Neşe Çogal

Nilay Özenbay

Sultan Acar

Meral Değer

Reşat Bayraktar

“MADDENİN HALLERİ 4”

27 Eylül – 4 Aralık 2016

10 Karaköy A Morgans Original, İstanbul

www.armaggangallery.com

ARMAGGAN Art & Design Gallery

ARMAGGAN Art & Design Gallery de aynı değerlerle, genç yetenekleri desteklemek amacıyla bu yeteneklerin yurtiçi ve yurtdışında temsil edildiği eşsiz bir sanat platformu olarak hayat buluyor. ARMAGGAN’ın içinde doğan ve tarihi yarımadada yeni bir çekim merkezi olmayı hedefleyen ARMAGGAN Art & Design Gallery’de yer alan eserlerin sergiler için özel olarak üretilmesi, galerinin ilke edindiği “bir proje alanı” olma amacına hizmet etmektedir.

ARMAGGAN Art & Design Gallery, Nuruosmaniye’de zanaat-tasarım-üretim üçgeni içinde yer alan konumuna yakışan özel sergilerle merak uyandırır. İçinde yer aldığı tasarım ve üretim markasının sloganlarını özümsemiş bir sanat ve tasarım galerisi olarak sanatçılara ve tasarımcılara ufuk açan bir sanat ve tasarım platformu olarak faaliyet gösterir. ARMAGGAN Art & Design Gallery, yurt içi çalışmalarının yanı sıra yurt dışı sanat takvimlerine girmeyi, imza attığı sergilerle dikkatleri Nuruosmaniye’ye, Türkiye’ye çekmeyi; sergilerini ve temsil ettiği sanatçılarını yurt dışı sanat fuarlarına taşımayı da amaç edinmekte ve bu yönde önemli çalışmalar sürdürmektedir.