5. Levent – Bayramoğlu kentsel dönüşüm evleri sahiplerini buldu

5. Levent – Bayramoğlu Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yer alan konutlar için hak sahipleri Alibeyköy’de düzenlenen kura çekimi töreni ile evlerine kavuşmanın mutluluğunu yaşadı…

5. Levent – Bayramoğlu Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında yer alan 400 konut için hak sahipleri hazırlanan küre içerisinden topları kendileri çekerek dairelerini belirledi. Düzenlenen törene Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, yüklenici firma yetkilileri ve vatandaşlar katıldı.

Törende bir konuşma yapan Başkan Remzi Aydın, “Bu projenin tüm hak sahiplerine hayırlı olmasını temenni ediyorum. Başta Çevre ve Şehircilik Bakanımız ve Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu bölgede kronik bir sorun olarak her defasında önümüze gelen bu konunun çözülmesinden dolayı memnuniyet duyuyor ve tüm hak sahiplerine tekrar hayırlı olmasını temenni ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Bu bölge İstanbul’un parlayan yıldızı olma yolunda büyük mesafe aldı. Vatandaşlarımızı mağdur etmeden buralardaki yatırım projelerimize tüm hızıyla devam edeceğiz.” diye konuştu.

KENTSEL DÖNÜŞÜMLE YAŞAM ALANLARI SUNUYORUZ

Törene katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ise yaptığı konuşmada, “Hem İlçe Belediye Başkanımıza hem Büyükşehir Belediye Başkanımıza hem de emeği geçen tüm çalışanlara şükranlarımı sunuyorum. Gerçekten muhteşem bir proje oldu. Hem bölge kalkınmasında önemli rol üstlenmesi hem de vatandaşların mağdur edilmeden mutlu olunması sağlandı. 400 konutluk bu projede sizlerin yıllarca buralarda gönül rahatlığı içinde oturmanızı diliyorum. Kentsel dönüşüm projelerinde sadece binaların yıkılıp yerine bina yapıldığı bir dönem yok artık. Aksine sağlam binalarla birlikte sosyal donatı alanları, alt yapısı ve çevre düzenlemesi ile sizlere yaşam alanları da oluşturmaya çalışıyoruz.” dedi.

EV SAHİPLERİ TEŞEKKÜR ETTİ

Daha sonra sahneye çıkan çocuklar tarafından çevirilen kürelerden hak sahiplerinin isimleri belirlendi. İsimleri belirlenen vatandaşlar sahneye gelerek diğer küreden kendi dairelerini seçti.

Evlerine kavuşmanın mutluluğunu yaşayan hak sahipleri, kentsel dönüşüm projesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Eyüp Belediyesi