‘Tapu harcı indirimi kalıcı olursa sektör daha da büyür’

Bugünkü Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile tapu harcı indirimi geldi. Ayrıca bazı sözleşmeler için damga vergisi sıfırlandı. Mevcut oranı “binde 20” olan tapu harcı konut ve işyerlerinde (kat irtifakı tesis edilmiş olanlar dahil) artık “binde 15” oranında tahsil edilecek. Söz konusu indirim uygulaması 30 Eylül 2017 de dahil bu tarihe kadar uygulanacak. İşte konut sektörünün önemli aktörlerinin yeni uygulama hakkında görüşleri…

Resmi Gazete’de bugün yayımlanan kararla tapu işlemleri üzerinden binde 20 oranında alınan tapu harcı, konut ve işyerleri için 30 Eylül’e kadar binde 15 olarak uygulanacak. İşte sektörün tepkisi…

RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANAN O KARAR İÇİN BURAYA TIKLAYIN!

Sefer Altıoğlu
MİNT Yönetim Kurulu Başkanı Sefer Altıoğlu

Sefer Altıoğlu (MİNT YKB): “Kalıcı olursa sektör daha da büyür”

“Tapu harçlarının azalmasını sektör olarak uzun zamandır bekliyorduk. Yapılan binde 15’lik düzenleme, fiyatları çok etkilemeyecek olsa da hem konut alıcılarının hem de müteahhitlerin masraflarında azalma sağlayacak olması sevindirici. Ancak düzenleme Eylül sonuna kadar değil de kalıcı olarak yapılabilir ve binde 10’un altına çekilebilirse uzun vaadede sektörün büyümesine çok daha büyük katkı sağlayacaktır”

Mehmet Gür (Ortadoğu Grup İKB): “Sektörün önü iyice açılmış olacak”

“Son 6 aylık dönemde üst üste yapılan yeni düzenlemeler ile inşaat sektörü gün geçtikçe büyümeye

Ortadoğu Grup İcra Kurulu Başkanı Mehmet Gür
Ortadoğu Grup İcra Kurulu Başkanı Mehmet Gür

devam ediyor. Devletimizin yaptığı bu yeni düzenlemeyle hem müteahhitlerin hem de konut alıcılarının masrafları azalacak ve sektörün önü iyice açılmış olacak. Bu düzenlemelerle 2017 yılı da inşaat sektörünün yılı olacak.”

İnanç Kabadayı (Ege Yapı YKB): “Gerçek bir fırsat dönemini işaret ediyor”

“Gayrimenkul sektörü için yine oldukça önemli bir iyileştirme alanında, 30 Eylül’e kadar geçerli olacak bir düzenleme gerçekleştirildi. Son aylarda hükümetimiz

Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı H. İnanç Kabadayı
Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı H. İnanç Kabadayı

tarafından hayata geçirilen düzenlemeler öncelikle vatandaşımıza daha sonra ülkemiz ekonomisine katma değer sağlıyor. Bu düzenlemeler ile birlikte gayrimenkul sektörü olarak bu yılı da, yeni bir rekor ile kapatacağız.

KDV, damga vergisi ve tapu harçlarından yapılan düzenlemeler, gayrimenkul alımı yapmak isteyenler için gerçek bir fırsat dönemini işaret ediyor.”

Özen Kuzu (Kuzu Grup YKÜ): “Sevindirici haber”

“Gayrimenkul sektörünün merakla beklediği tapu harçlarında indirime gidilmiş olması sevindirici bir haber. Hükümetimizin verdiği destek ile 2017 yılı sektörümüz için güzel gelişmelerle başladı ve devam ediyor. Tüm yatırımcılar için önem taşıyan ve satış değerinin yaklaşık yüzde 4’ünü bulan tapu harçlarının indirilmesi sektörümüze ivme kazandıracak önemli bir konu. 30 Eylül’e kadar geçerli olacak indirim teşviki ile yatırımcılar konut alım kararlarını hızlandıracaklardır.”