artas

970x250

artas 1.alt .320x100 1 2

GOP Plevne İstanbul 1. Etap’ın temeli atıldı – FOTOGALERİ

GOP Plevne İstanbul kentsel dönüşüm projesi 1. Etap`ın temeli, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin katıldığı törenle atıldı… İşte törenden detaylar ve imarpanosu.com yazarı, kentsel dönüşüm uzmanı Mutlu Er’in objektifinden karelerle fotogaleri…

Mevlana Mahallesi GOP Plevne İstanbul Kentsel Dönüşüm Projesi’nin 1. Etap’ının temel atma töreni büyük bir katılım ve coşkuyla gerçekleştirildi. Törene Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, AK Parti İstanbul Milletvekili Şirin Ünal, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Gaziosmanpaşa Kaymakamı Oktay Çağatay, Gaziosmanpaşa Başsavcısı Ahmet Akkaya, yüklenici firma temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, konuşmasında özellikle İstanbul’da kentsel dönüşümün kaçınılmaz olduğunu belirterek, “Belediye başkanlarımızın, en ufacık depremde yıkılacak binaların olduğu yerlerde vatandaşlarla görüşüp, anlaşıp, bir an önce kentsel dönüşüme başlaması lazım.” dedi.

Geçmişte, deprem hesaba katılmadan kentleşme yapıldığını dile getiren Özhaseki, bunu düzeltmek için çalıştıklarını anlattı. Özhaseki, 7,5 milyon bağımsız yapının bir an önce elden geçirilmesi gerektiğini, 5 yılda bunun ancak 960 bin kadarını elden geçirdiklerini ve bundan dolayı daha hızlı hareket etmeleri gerektiğini dile getirdi.

IMARPANOSU.COM YAZARI, KENTSEL DÖNÜŞÜM UZMANI MUTLU ER’İN OBJEKTİFİNDEN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN!

Bilim adamlarının, İstanbul’da 2030’a kadar ciddi bir deprem olacağını söylediğini anımsatan Özhaseki, “Bu depremin şiddeti 7’den aşağı olmayacak. Bundan dolayı belediye başkanı arkadaşlarımızın gece uyumaması lazım. Gece gündüz hesap yapması, uğraşması, didinmesi lazım. Sorumluluğu onlara atarak işin içinden sıyrılacak değiliz. Vatandaşa, belediyeye, hepimize düşen görevler var.” diye konuştu.

Bakan Özhaseki, belediyelerin kentsel dönüşüm projelerini gözden geçirmesi gerektiğini vurgulayarak şöyle devam etti: “Belediye başkanlarımızın, en ufacık depremde yıkılacak binaların olduğu yerlerde vatandaşlarla görüşüp, anlaşıp, bir an önce kentsel dönüşüme başlaması lazım. Hala bazı belediyelerimiz kültürel, sosyal faaliyetler, türkücü çağırmak, çiçek böcek işleriyle uğraşıyorlarsa çok yazık ediyorlar. Elbette bu faaliyetler, sosyal belediyecilik yapılacak. Ama bunlar artık standarda kavuşan işler. Özel işler değil. İlgili müdürlüğe emir verdiğinizde zaten bunu yaparlar. Belediye başkanlarımızı bir an önce tüm sokak ve mahalleleri gözden geçirerek, bütüncül bir anlamda, doğru planlama yapıp, orada sosyal donatı alanları da hakkıyla koyarak, vatandaşla anlaşıp bakanlığa gelmesi icap ediyor. Bakanlık yapsa ne olur? Bakanlık binlerce mahalleye nasıl ulaşsın? Öyle bir imkan yok ki. Belediye birimleri kendi bölgesindeki insanların ihtiyacını karşılamak için var.”

“HAKKIYLA PLANLAMA YAPIN, RANTSAL DÖNÜŞÜM OLMASIN”

Bu konuda gayretli kişiler olduğunu aktaran ve Başkan Hasan Tahsin Usta’nın bu konuda çaba sarfeden bir Belediye Başkanı olduğunu kaydeden Özhaseki, bu başkanlara her türlü desteği verdiklerini ve vermeye devam edeceklerini ifade etti. Özhaseki, aynı gayreti bütün ilçe belediyelerinden beklediklerini kaydederek, “Bunu yapmak istemeyen arkadaşların, dönüp, ‘Kentsel dönüşüm var ya rantsal dönüşüme döndü. Bu yüzden buna karşıyız.’ gibi laf etmesi sorumluluktan kaçmaktır. O belediye başkanı arkadaşlarımıza diyorum ki hakkıyla planlama yapın, rantsal dönüşüm olmasın. Doğru planlama yapıp getirin. Sizin yaptığınızı yapalım hadi. Destekliyorum sizi. Bir laf atıp kaçmayın. İş yapalım.” şeklinde konuştu. Bu konuda yeni destekler vereceklerini anlatan Özhaseki, tüm sorunları çözecek yasaların bundan sonraki dönemde çıkacağını belirtti.

Mehmet Özhaseki, yerin üstünde de yıkıcı faaliyet yapan PKK, FETÖ, DEAŞ gibi örgütlerle mücadele ettiklerini söyledi. Türkiye’nin referandum a gittiğini hatırlatan Özhaseki, vesayetin ve çift başlılığın sona ermesi, istikrarın devam etmesi için “evet” çıkması gerektiğini ifade etti.

GAZİOSMANPAŞA’DA BU YIL İÇİNDE 6900 KONUTLUK PROJELERİN TEMELİ ATILACAK

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ise konuşmasında kentsel dönüşümün önemine değindi. Bölgede çalışmaların hızla devam ettiğini belirten Usta “Bugün burada Mevlana Mahallemizin 1. Etabı’nda yer alan Plevne projesi kapsamında 400 konutluk bir projenin temelini atacağız. Bu proje ile birlikte bu yılın sonunda 5 ayrı noktada 5 ayda 5 tane daha temel atmayı planlıyoruz. Bağlarbaşı 1. kısım, 2. kısım, Sarıgöl Yenidoğan Mahallesi, Karayolları Avrupa Konutları’nın bitişiği ve Pazariçi Mahallesi olmak üzere kentsel dönüşümü seri bir şekilde gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Hedefimiz bu yıl 6 bin 900 konutun temelini atmak. Bu çalışmalar kapsamında ilçemize hem konut hem sosyal donatı alanları, okul, cami, otopark gibi ihtiyaçları karşılayacak projeleri hizmete sunmak” dedi. Özellikle Mevlana ve Karayolları Mahallesi’nde zeminin sağlıksız olduğunu belirten Hasan Tahsin Usta, bölge halkının ‘Evet’ demesi durumunda kentsel dönüşüme devam edeceklerini söyledi.

GOP’TA 2017 ŞANTİYE YILI OLACAK

Usta, “Deprem gerçeği aklımızın bir köşesinde olmalı” dedi. “İlçemizde riskli alanlarda acele kamulaştırma yapıldığı söyleniyor. Bu bölgede tek bir bölge hariç hiçbir alanda acele kamulaştırma uygulanmamıştır. Bugünkü GOP Plevne projesinde de tüm hak malikleri ile el sıkışarak anlaştık. 2017 yılını ilçemizde şantiye yılı ilan ettik. Mevlana Mahallesi’ni en çok tercih edilebilir mahalle olmasını hedefliyoruz” dedi.

Mevlana Mahallesi’nde hayata geçirdikleri proje yatırımlarını anlatan Hasan Tahsin Usta, TOKİ’nin Dereboyu alanında projeye başlayacağının bilgisini verdi. Mevlana Mahallesi’ne 5 bin kişilik otoparklı stadyum müjdesini de verdi. “İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve bu mahalleyi ileriye taşıyacak 2 metro çalışması da devam ediyor” açıklamasında bulundu.

Konuşmaların ardından, Bakan Özhaseki, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ve protokol üyelerinin butona basmasıyla temel atma töreni gerçekleştirildi.