artas

970x250

artas 1.alt .320x100 1 2

Kastamonu Entegre, Global Türk markası algısını Asya’ya taşıyor

Avrupa’nın en büyük MDF, yonga levha ve laminat parke üreticilerinden Kastamonu Entegre, dünyanın en büyük mobilya üreticisi Çin’de düzenlenen Interzum Guangzhou Fuarı’nda Türkiye’yi temsil etti. Asya’nın en büyük ve en kapsamlı ahşap işleme makineleri, mobilya üretimi ve iç dekorasyon fuarına, üreticiler ve son kullanıcılardan oluşan büyük bir kitle katılım gösterdi.

Kastamonu Entegre, Asya kıtasında katıldığı fuarlarda yeni ürünlerini tanıtmaya, var olan ilişkilerini geliştirmeye ve uluslararası ölçekte yeni bağlantılar kurmaya devam ediyor. Kastamonu Entegre’nin Asya’daki son durağı Çin’in Guangzhou şehrinde düzenlenen “Interzum Guangzhou Fuarı” oldu. 28-31 Mart tarihleri arasında düzenlenen fuarda, dünya genelinde 38 ülkeden 1.300’den fazla katılımcı yer aldı. Çin Uluslararası Mobilya Fuarı (CIFF) ile eşzamanlı olarak gerçekleştirilen fuar, imalatçı, tedarikçi ve yatırımcıların önemli buluşma noktalarından birini oluşturuyor.

Türkiye adına fuarda sektörü temsil eden Kastamonu Entegre, Interzum Guangzhou Fuarı’nda Floorpan, Reflection, Evogloss, Glossmax, Akrilik Panel, Dorpan, Doorlam, Vision ürünlerini sektör profesyonellerine ve ziyaretçilerin beğenisine sundu. Amerika’dan Çin’e 94 ülkeye gerçekleştirdiği ihracatla her yıl açık ara sektör birincisi olan Kastamonu Entegre, tüm dünyanın ithalat yaptığı Çin’e ihracat yaparak global Türk markası algısını güçlendiriyor.

Kastamonu Entegre CEO’su Haluk Yıldız, “Interzum Guangzhou Fuarı” ahşap işleme makineleri, mobilya üretimi ve iç dekorasyon sektöründe Asya’daki en kapsamlı ticaret fuarı olmakla birlikte, mobilya imalat, üretim ve tasarım endüstrilerinden alıcılar, üreticiler ve tedarikçilerle buluşmak için önemli bir platform. Mobilya ve dekorasyon alanındaki gelişmeleri yakından izlemek ve bu alandaki yeni trendleri takip ederek müşteri taleplerine yön vermek hedefiyle, uluslararası fuarlara katılım göstermeye devam edeceğiz.” dedi.

Kastamonu Entegre

1937 yılında temelleri atılan Hayat Holding çatısı altında 1969 yılında kurulan Kastamonu Entegre, ilk tesisi olan Yonga Levha Fabrikası ile 1971 yılında Kastamonu’da üretime başladı. 2016 yılı itibariyle yıllık 2.4 milyon m³ MDF, 2.6 milyon m³ yonga levha, 70 milyon m² laminat parke, 19.5 milyon adet kapı paneli ile toplamda 5 milyon m³ ahşap levha üretim kapasitesine sahiptir. 2016 yılında 350 milyon euro yurtdışı faaliyetlerinden kaynaklı olmak üzere 1 milyar euro konsolide ciro gerçekleştiren Kastamonu Entegre Ağaç Sanayi, Türkiye’de sektör liderliğinin yanı sıra Avrupa’da 4’üncü sırada, dünyada ise 7’inci sırada yer almaktadır. Kastamonu Entegre’nin yurt içinde Gebze, Kastamonu, Balıkesir, Samsun, Tarsus ve Adana’da, yurt dışında ise; Romanya, Bulgaristan, Rusya ve Bosna Hersek’te olmak üzere 16 ayrı üretim tesisi bulunmaktadır. Toplam 94 ülkeye ihracat gerçekleştiren Kastamonu Entegre, 5 bin 500 kişiye istihdam sağlamaktadır. Kastamonu Entegre, ISO 9001 Kalite, OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği, ISO 50001 Enerji Yönetimi, FSC (Sürdürülebilir Orman Yönetimi) kalite sistemleri ile Medepan markalı MDF ürünleri için TSE E0 Belgesi ve dünyanın önemli sertifikalandırma kuruluşlarından WKI tarafından verilen CARB Phase2 (California Air Resources Board) ile TURQUALITY® Belgesi’ne sahiptir. Kastamonu Entegre, TSE ve Avrupa Normları’na (EN) uygun üretim yapmaktadır. www.keas.com.tr