artas

970x250

artas 1.alt .320x100 1 2

Ceylan: Kentsel dönüşüm projeleriyle 10 yılda 7 milyon 500 bin konut yenilenecek

“İnşaat sektörünün altın yılı 2017”

Türkiye inşaat sektörünün en önemli buluşma platformlarından biri olan Marka Şehirler Zirvesi 2017, Türkiye ve dünyanın önde gelen kentlerinden İstanbul’a gelen birçok sektör profesyonelini aynı çatı altında buluşturdu. Zirve kapsamında katılımcılara seslenen Ceylan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Ceylan, “Türkiye’yi marka şehir haline getirmek, Türkiye inşaat sektörünün elindedir” dedi.

İstanbul, 11Mayıs 2017-Şehirlerin markalaşma sürecinde hak ettiği değeri doğru algıyla ortaya çıkarmak ve uluslararası yatırımlara zemin oluşturmak için yola çıkan Marka Şehirler Zirvesi2017, bu yıl 2. kez sektör profesyonellerini aynı çatı altında buluşturdu.

“Sektörün, 2017 yılı için hedefi; 2 milyon konut”

Zirve kapsamında; ‘Referandum Sonrası İnşaat Sektöründeki Gelişmeler’ adlı panelde konuşan Ceylan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Ceylan, inşaat sektörünün geleceğe emin adımlarla yürüdüğü söyledi. Referandum sonrasında Türkiye’nin geleceğe daha da umutla baktığını sözlerine ekleyen Ceylan, “Son zamanlarda sektörümüzde çok büyük marka projelerinin hayata geçirildiğini görüyoruz. 2016 yılının ikinci yarısında yaşanan başarısız darbe girişimine rağmen, sektörümüz bir önceki yıla oranla büyümeye devam etmiş ve 1 milyonun üzerinde konut satışı yaparak yılı kapatma başarısını yakalamıştır. Ve 2016 yılında yabancı yatırımcılara, özelikle Ortadoğulu iş adamlarına 25 bin konut satışı yapılmıştır. Öte yandan 2017 yılında özellikle kentsel dönüşüm projelerinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından desteklenmesiyle inşaat sektörünün 2017 yılında 2 milyon konut satışına imza atacağını düşünüyoruz. Bu konutların da 50 bin ila 75 bininin yabancılara satışı beklenmekte. Ayrıca bakanlık desteğini arkasına alan kentsel dönüşüm projeleriyle önümüzdeki 10 yıl içinde de 7 milyon 500 bin konutun yenileneceğini öngörüyoruz” dedi.

Ceylan:Gurbetçilerin konut alımındaki yeni rotası; Türkiye

Son zamanlarda bölgemizde yaşanan sosyo-ekonomik gelişmeler nedeniyle yurt dışındaki gurbetçilerin birikimlerini kendi vatanlarına yönlendirdiğini belirten Ceylan, “2017 yılında gurbetçilerin ciddi oranda konut alımı gerçekleştireceğini düşünüyoruz. Ayrıca Ortadoğu ülkelerindeki yatırımcıların Avrupa ve Amerika kıtasındaki birikimlerinin iade edilmesinde zorluk çıkartılması, yine bu ülke yatırımcılarının Türkiye konut sektörüne önemli oranda yatırım yapacağının sinyali olarak değerlendiriyoruz. Öte yandan yeni çıkan 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı yasasına göre 1 milyon dolarlık konut alan yabancılara, T.C. vatandaşlığı verilmesi, gurbetçiler dahil, yurt dışından döviz ile konut alan yatırımcıların KDV’den muaf tutulması gibi destekleyici yasaların gündeme gelmesiyle de konut sektörü için 2017’nin altın yıl olduğunu söylesek yanılmayız.”

Ceylan: 5 yıllık gelişim sayesinde sektörümüz, dünyada 2. sırayı almıştır

Öte yandan her sektörde olduğu gibi inşaat sektöründe de markalaşmanın büyük önem taşıdığını söyleyen Ceylan, “Marka şehirler ve marka şehirlere ulaşmak için ‘akıl’ çok önemlidir. Bu nedenle markalaşan şehirlerimizi akılla inşa etmeliyiz. Teknoloji ve inovasyonu arkamıza alarak şehirlerin insan yaşamına uygun sosyal, ekonomik ve kültürel dönüşümlerini yapması gerekmektedir. Toplumun ve insanın yararına geliştirilecek Ar-Ge ve inovasyon destekli akıllı kentsel projeler, şehir uygulamalarının ana hareket noktası olmalıdır. İnşaat sektörünün bir temsilcisi olarak Türkiye’nin markalaşması için özel ve kamu sektöründeki bütün temsilcilere büyük görev düştüğüne inanıyoruz. Bu farkındalıkla da sektörümüz, son 5 yıldır markalı projelerin altına imza atmıştır. Teknolojiyi arkasına alan bir sektör olarak bu 5 yıllık gelişim sayesinde sektörümüz, dünyada 2. sırada yer almaktadır” diye açıkladı.

“Türkiye’yi marka şehir haline getirmek Türkiye inşaat sektörünün elinde”

Ayrıca dünyanın birçok ülkesinde Afrika başta olmak üzere dünyada eşi benzeri olmaya marka şehirler kurulduğunu aktaran Ceylan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Ceylan, Türkiye inşaat sektörünün ülke ekonomisin lokomotiflerinden biri olduğunu aktardı. Ceylan,”İnşaat sektörü, Türkiye’nin en büyük istihdam sağlayan kollarından biridir ve tek başına yüzde 8, sektöre bağlı 250 yan sektör çalışanıyla da bu oran yüzde 25’i bulmaktadır. Bu farkındalıkla dünya da eşi benzeri olmayan, tarih kokan şehirlerimizi yeni projeler ve lansmanlarla dünyanın kıskanacağı marka şehirler haline getirmek bizim yani Türkiye inşaat sektörünün elindedir” diye açıkladı.

Ceylan İnşaat

Farklı sektörlerdeki 35 yıllık tecrübesini 1995 yılında inşaat sektörüne taşıyan Ceylan İnşaat, kalite ve güvenden taviz vermeden yaşama değer katan birçok projeyi hayata geçirme hedefiyle çalışıyor. ‘Önce İnsan’ prensibiyle tüm iş süreçlerini yürütmenin ötesinde üstün hizmet anlayışını bilgi ve deneyimiyle birleştiren Ceylan İnşaat, dün olduğu gibi bugün ve yarın da aynı tutkuyla insanların mutlu ve huzurlu yaşayacakları yaşam alanları geliştirmeye devam ediyor. Bu bakış açısını bugüne kadar 500.000 m2 konut imalatına da taşıyan Ceylan İnşaat, sektördeki bilgi birikiminideğişen beklentileri karşılama adına yeni projelerine de taşıyor. Ceylan İnşaat; Zer Bakırköy, Zer Mecidiyeköy, Zer Bostancı, Zer Muhteşem Yeni Yıl Konutları, Zer Göztepe, Zer Levent ve Zer Kartal olmak üzere 2000 konut ve ticarilerden oluşan projelerini önümüzdeki 5 yıl içinde müşterileriyle buluşturma hedefiyle yoluna devam ediyor.

Web: www.ceylaninsaat.comwww.ceylaninsaat.com.tr