artas

970x250

artas 1.alt .320x100 1 2

Ahmet Davutoğlu kimdir?

Ahmet Davutoğlu kimdir?
Ahmet Davutoğlu kimdir?

Başbakan Ahmet Davutoğlu kimdir? Ahmet Davutoğlu biyografisinde neler var? Ahmet Davutoğlu özgeçmişinde neler var? Ahmet Davutoğlu nereli? Ahmet Davutoğlu kaç yaşında? Ahmet Davutoğlu nereden mezun? Ahmet Davutoğlu hangi görevlerde bulundu? Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ne zaman Başbakan oldu? İşte Ahmet Davutoğlu kimdir, sorusunun cevabı…

Ahmet Davutoğlu, 26 Şubat 1959’da Konya’da doğdu. Babasının adı Mehmet Duran, annesinin adı Memnune’dir.

Öğretim Üyesi Prof. Dr.; Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Ekonomi Bölümlerinden mezun oldu. Boğaziçi Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümünde yüksek lisans, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünde de doktorasını yaptı.

Malezya International Islamic University’de çalışmaya başladı. Üniversitenin Siyaset Bilimi Bölümünü kurdu ve başkanlığını yürüttü. Doçentlik unvanını aldı ve Marmara Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde öğretim üyesi oldu. Silahlı Kuvvetler ve Harp Akademilerinde ders verdi. Başbakan Başmüşavirliği ve Büyükelçilik görevine atandı. Profesör olarak Beykent Üniversitesinde Uluslararası İlişkiler Bölümü Başkanlığının yanı sıra, Marmara Üniversitesinde öğretim üyeliği yaptı. Dış politika konusunda çok sayıda eseri bulunmaktadır.

Ahmet Davutoğlu, milletvekili olmamasına rağmen 1 Mayıs 2009’da 60. Hükümet tarafından Dışişleri Bakanı olarak atandı. 2011 genel seçimlerinde Konya milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne girdi ve Recep Tayyip Erdoğan’ın üçüncü kabinesinde 61. Hükümette Dışişleri Bakanı olarak görevine devam etti.

27 Ağustos 2014’te, Adalet ve Kalkınma Partisi 1. Olağanüstü Büyük Kongresinde Genel Başkan seçildi ve 28 Ağustos 2014’te cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan başbakanlık vekaletini aldı ve 62. Türkiye Hükûmetini kurmakla görevlendirildi.

İngilizce, Almanca ve Arapça bilen Davutoğlu, evli ve 4 çocuk babasıdır.