Emlak Konut, Kanal İstanbul’u Katar’a götürdü

Güzergahı geçtiğimiz günlerde açıklanan Kanal İstanbul projesi, Emlak Konut GYO eliyle Katarlı yatırımcının ilgisine sunuldu. Ertan Yetim, “Katar’ın Emlak Konut ölçeğindeki şirketi ile Kanal İstanbul civarındaki 4.6 milyon metrekarelik arsalarımızda neler yapabileceğimizi konuştuk” dedi.

Fuarda yaptığı basın toplantısında Türkiye-Katar Fuarı’nı değerlendiren Emlak Konut GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ertan Yetim, “Kanal İstanbul civarındaki arsalarımızla ilgili bir bilgi paylaşımında bulunduk. Kanal İstanbul güzergahı üstünde olan Arnavutköy-Dursunköy’de 3,6 milyon m2, Küçükçekmece’deki Bizim Mahalle projemizin ihale edilmemiş 450 bin m2’lik bölümü ile Başakşehir-Hoşdere’deki 340 bin m2’lik alan ve son olarak Başakşehir-İkitelli-Ayazzma-Kayabaşı bölgesindeki 240 bin metrekarelik arsalarımız yer alıyor. Toplamda 4.6 milyon metrekareye tekabül eden bu arsalar üzerinde neler yapabileceğimizi görüşeceğiz” diye konuştu.

‘Yabancı yatırımcı payı 10 milyar dolara ulaşacaktır’

Son yıllarda Katar ile Türkiye arasındaki ilişkilerin ekonomik anlamda çok geliştiğini kaydeden Emlak Konut GYO Yönetim Kurulu Başkanı Yetim şunları söyledi: “2017 içerisinde örneğin 1 milyon dolarlık mülk satın alanlara oturma izni tanıyan bir düzenleme yapıldı. Bu kolaylığın yanı sıra büyük vergi avantajları da sunuluyor. Gayrimenkul fiyatlarında yüzde 18’e kadar önemli bir yeri teşkil eden KDV ile ilgili yapılan yeni düzenleme kapsamında yabacı ülke vatandaşları satın aldıkları ilk gayrimenkulde KDV’den muaflar. Bugün 4-5 milyar dolar seviyesinde olan yabancı yatırımcı payı bu tür yeni düzenlemelerle yakın vadede 10 milyar dolar seviyelerine ulaşacaktır. Bu nedenle Türkiye’deki gayrimenkul yatırımları daha da cazip birer yatırım unsuru olarak öne çıkıyor” diye konuştu.