artas

970x250

artas 1.alt .320x100 1 2
1 Step 1
Talep Formu
Request Form
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right

Cubes Ankara, Çukurambar’ı yaşatacak proje

Türkiye’deki ilk Residence Inn By Marriott Oteli, Cubes Ankara’da açılacak. Projenin imza töreninde imarpanosu.com’un hatırlatması üzerine Ali Nuhoğlu ve Durul Dalgıç’ın cevabı net: “Yükseklikte Ankara’nın hassasiyetini dikkate alan proje… 61 bin metrekare otopark alanımız, mahalleye de hizmet verecek. 2019’da açılacak Cubes Ankara, tıpkı İngiltere’deki gibi halk toplantılarında komşuların hassasiyetiyle oluşturuldu”…

Gayrimenkul sektörünün öncü şirketlerinden Nuhoğlu İnşaat, Dalgıç ve Lejant’ın birlikte hayata geçirdiği Cubes Ankara projesinin otel bölümü için Marriott International’ın Residence Inn By Marriott ile anlaşma sağlandı. Ankara’nın yükselen yıldızı olan Çukurambar’da yer alan Cubes Ankara; konut ve ofislerin olacağı yaklaşık 1.000 adet bağımsız bölümden oluşuyor. 2 ayrı blok halinde planlanan projede A Blok konut, home office ve exclusive rezidansları; B Blok ise ofis, otel ve kurumsal kiralanacak ofisleri kapsıyor. Ankara’nın sosyal yaşamına yeni bir soluk getirmeye hazırlanan Cubes Ankara’da atölye ve sergi amaçlı hizmet veren Art Zone Sanat Merkezi’nin yanı sıra konser, sinema, konferans, tiyatro ve daha birçok etkinliğe ev sahipliği yapacak 2 bin kişilik bir de gösteri merkezi yer alıyor.

İMZA TÖRENİ VE CUBES ANKARA FOTO-GALERİSİ İÇİN TIKLAYIN!

‘Ankara’nın hassasiyetlerine saygılı’

Projenin imza töreninde Yurt Gazetesi Emlak Editörü Emre Kulcanay’ın Cubes Ankara projesinin hayata geçirileceği Çukurambar bölgesiyle ilgili olarak ‘Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna’nın yoğunluk (emsal) ve trafik (otopark) sorununa dem vurarak “Çukurambar bitti, Allah rahmet eylesin” şeklindeki serzenişini’ hatırlatması üzerine Nuhoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nuhoğlu, “Planlamasından uygulamasına kadar Sayın Başkan’ın ve Ankara’nın hassasiyetlerini dikkate alan bir proje oldu” dedi.

‘Daha fazla otopark’

Dalgıç GY Yönetim Kurulu Başkanı Durul Dalgıç da konuyla ilgili açıklamasında, “Çukurambar, İstanbul Maslak’taki gibi merkezi iş alanı (MİA) ama ucu açık, serbest yapılaşma söz konusu değil. Biz ne kadar yükselirsek o kadar kazanırız mantığında olmadık hiç. Cubes Ankara, kentsel yenileme projesi olmasına rağmen 1.8 emsalden 2.25 emsal ile hayata geçiriliyor. Arada 3-4 kat değil sadece 0.8’lik bir emsal artışı var” diye konuştu. Toplantının ardından Yurt Emlak’a özel açıklamasına devam eden Durul Dalgıç, İngiltere’deki belediye yönetiminde gerçekleşen projeleri hatırlatarak: “Ankara’da ilk defa, ‘Nasıl bir proje olmalı?’ sorusunu halka sorduk. Tıpkı İngiltere örneğindeki gibi halk toplantıları yaptık, projeyi beraber şekillendirdik. Örneğin 61 bin metrekare / 2 bin 500 araçlık otopark yapacağız. Bizim ihtiyacımız 700-800 araçlık otopark iken Çukurambar’ın trafik sorununa çare olmak için otopark alanımızı genişlettik” açıklamasını yaptı.

9 yılda geri kazandıracak

Cubes Ankara’nın satış başarısına değinen Ali Nuhoğlu, “Toplamda 1,4 milyar TL değere sahip projemizin lansmanını Mayıs 2017’de yapmıştık. O günden bu yana projedeki konutların yüzde 40’ı satıldı” dedi. Nuhoğlu’nun açıklaması şöyle:

“SPK onaylı bir değerleme şirketinden Cubes Ankara’nın yatırım geri dönüş oranını analiz etmesini istedik. 2017 yılı 3. Çeyrek ofis kira endeksi verilerine göre bölgesel ortalama konut geri dönüş süresi Türkiye’de ortalama 16 yılken Cubes Ankara özelinde bu süre 9 yıla düşüyor. Şüphesiz bu da Cubes Ankara’nın yüzde 40 gibi orandaki satış başarısında etkin rol oynuyor. Bu başarı ve doğru proje sadece konut ve ofis yatırımcısının ilgisini çekmiş değil. Marriott International da projemize inanıyor ve burada yatırım yapıyor. Böylesine prestijli bir dünya markasının ülkemize ve proje ortaklığımıza güvenerek iş birliğine gitmesi çok önemli”…

Cubes Ankara iletişim

Web: www.cubesankara.com.tr

1 Step 1
Talep Formu Request Form
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right