Yusuf Mutlu: Karar pay satışına engel değil, süreç hızlanacak!

Kadıköy Göztepe’de Mutlu Center Göztepe projesini hayata geçiren Mutlu Turizm ve İnşaat Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Mutlu, bugün bazı internet sitelerinde yayınlanan iddiaların doğruyu yansıtmadığını, İdare Mahkemesi’nin kararının birkaç hak sahibiyle ilgili olduğunu, sürecin Bakanlık eliyle hızlanarak sonuçlandırılacağını söyledi…

Fikirtepe kentsel dönüşüm özel pilot bölge kapsamında Mutlu Center Göztepe projesini hayata geçiren Mutlu Turizm ve İnşaat Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Mutlu, bugün bazı internet sitelerinde yayınlanan iddialarla ilgili olarak Türkiye’nin imar ve kentsel dönüşüm platformu imarpanosu.com’a özel açıklamalarda bulundu.

‘Pay satışına engel yok’

Kadıköy Göztepe’de, Göztepe Köprüsü ve metro istasyonunun hemen yanı başında üç kule halinde hayata geçirilecek Mutlu Center Göztepe projesinin imza ve pay satışı süreci hakkında bilgi veren Mutlu, “Bazı internet sitelerinde yayınlanan İdare Mahkemesi kararı ile ilgili haber, doğruları tam olarak yansıtmıyor. Mahkeme kararı bir kaç hak sahibinin payı ile ilgili olup tüm adada pay satışına engel bir karar değildir” dedi.

MUTLU CENTER GÖZTEPE BÖYLE OLACAK! PROJE DETAYLARI İÇİN TIKLAYIN!

Mahkemelerin resmi yazışmalarını hızlandırdığına dikkat çeken Yusuf Mutlu, “Sitelerdeki haberler, yalana yakın bir iddiayla süreyi uzatma amaçlı bir çaba. Çünkü mahkeme, yazışmaları hızlandırdı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın da mahkeme kararı üzerine harekete geçmesiyle önümüzdeki kısa bir süre içinde her şey açıklığa kavuşmuş olacak” diye konuştu.

‘Sözleşmelerinin aynı olduğu, mahkeme kararıyla resmiyet kazanacak!’

imarpanosu.com’a yaptığı açıklamada Mutlu Center Göztepe projesi için imza atan vatandaşların beklentilerinin bu tip karar ve haberlerle geciktirilmesine izin vermeyeceklerini belirten Mutlu Turizm ve İnşaat Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Mutlu şunları söyledi:

“2/3 pay satışının bir kısmı gerçekleşti. Kararın ardından İdare Mahkemesi’ni aydınlatacak belgelerin Bakanlık tarafından sunulmasından sonra alınan yürütmeyi durdurma kararının da kaldırılacağına inanıyoruz. Biz projenin bir an evvel hayata geçirilerek hak sahiplerine teslim edilmesinden yanayız. Öte yandan Bakanlığın mahkemeye sunacağı belgeler arasında Başbakan Binali Yıldırım ile yapılan sözleşme ve diğer hak sahipleri ile yaptığımız sözleşme de olacak… Sözleşmelerin aynı olduğu, mahkeme kararıyla resmiyet kazanmış olacak”

imarpanosu.com