Fikirtepe Vadisi PUSU

Son birkaç gündür bir Gayrettepe Emniyet’te, bir Kartal’daki Anadolu Adliyesi’ndeydim: Pana Yapı Eski CEO’su Kürşat Ufuk ve ailesinin gözaltına alınması hikayesini kovaladım…

Emre KULCANAY yazıyor…

“Ailesi” diyorum; 75 yaşındaki annesi, eşi, yengesi, ağabeyi, kardeşi, kuzeni, kardeşinin kayınpederi ve hatta konut satın alarak müşterisi olan arkadaşları; tabiri caizse ‘Maaile’ emniyete ve adliyeye taşındı. Sebebi ise dizi hikayesi gibi, tane tane anlatayım sabırla dinleyin; bakarsınız sizi de sarar bu hikaye…

Kurtlar Vadisi ile meşhur olduktan sonra bu dizide Polat Alemdar’ı oynayan kardeşi Necati Şaşmaz’dan ayrılan Raci Şaşmaz, aniden Pana Yapı’yı kurarak müteahhitliğe soyundu ve Fikirtepe’de 5 projeye birden girişti.

Önceleri ortak olduğu Selimoğlu’nu satın alarak bünyesine kattı, yoluna Pana Yapı adıyla devam etti.

Brooklyn Park projesini Kürşat Ufuk ve Yasin Ufuk’un insanüstü gayretiyle tamamladı.

Aynı ekiple diğer proje adalarında imzaları tamamladı, yıkıma geçti. Bazılarında temel bile attı… Fakat mahallenin en havalı caddesindeki Brooklyn City’ye Katarlı El Bavakir Grup’la ortak olduktan sonra –tekrar tabiri caizse- grupta ‘arka teker yalpalamaya başladı’…

Katar ortaklı Brooklyn City birden sessizliğe gömüldü… Ne lansman ne bir kampanya… Sonra öğrendik ki Arap ortaklar, satışa çıkmamak için bekliyormuş… Neyi bekliyordu ise artık?..

Gerilim müziği lazım tam buraya:
Dındırı dındırı dındırı…

Gel zaman git zaman duyduk ki; mahallede adım atmadık yer bırakmayan, imza ve pay dağıtımında sağlığını ortaya koyan, Fikirtepe’de sıkmadık el bırakmazken firmanın vitrin yüzü (hatta, ‘Bişey olursa senden bilirim haa’ denilen) isimler haline gelen Ufuk Kardeşler ile yollar ayrıldı…

“Noluyor yahu?” diye şaşırmaya fırsat bulamadan bir bomba haber daha geldi: Pana Holding, Denge Holding’in yüzde 48’ini satın alarak borsaya açıldı!..

“Haydaa…” dedik doğal olarak: “Fikirtepe’deki projeler bitmemiş, o kadar aileye (1960 aile) söz verilmiş; inşaatlar yavaşlıyor, ne iş?” diye yorumladık.

Olup biteni anlamaya çalışırken Raci Şaşmaz’dan dilbilgisi ve imla hatalarıyla dolu bir açıklama geldi.

Kurtlar Vadisi’nin ardından Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz gibi dizilerle zengin olan senaristin imza attığı açıklamada, önce ‘sahibi olduğum’ sonra da ‘finansal yatırımcısı olduğum’ laflarına takıldık.

Aaa bir baktık ki, sahadaki adamları Ufuk Kardeşler için ‘nitelikli dolandırıcılık’ suçlamasıyla şikayet etmiş!..

Ne gariptir ki, suçlama metninde İnşaat Grup Başkanı yeğeni Mahir Şaşmaz ve şuan ABD’de olduğu söylenen Finanstan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Murat Aydınlı yok!..

Neyse uzatmayalım lafı…

Apar topar gözaltına alınıp, hakim karşısına çıktığı ilk duruşmada serbest bırakılan eski CEO Kürşat Ufuk açıklama yaptı adliye önünde:

“Raci Şaşmaz tarafından senaryosu yazılan, Fikirtepe’deki insanların ve mağdurların dolandırılması operasyonu bugün tam tersiyle sonuçlanmıştır.”

“Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunmuştuk geçen haftalarda. Yaklaşık 450 milyon TL civarında bir para Kıbrıs üzerinden yurtdışına çıkarıldı. Borsada Denge, Artı Holding’in hisseleri üç ay içinde yüzde 800 arttı. Artı yatırım hisseleri yüzde 500 civarında bir artış yaptı. Bu hareketlere engel olmak istediğimiz için de… Yani; hem Fikirtepe’de inşaat yaptığımız insanların dolandırılmasına engel olmak hem de borsadaki bu manipülasyon yüzünden daha çok insanın mağdur olmasını önlemeye çalıştığımız için günah keçisi haline geldik.”

Hele emniyet ifadesinde bir iddiası var ki Kürşat Ufuk’un… Yenilir yutulur cinsten değil:

“Muhammet Muhit KAYAOĞLU ”Namı diğer Çaycı” isminde kanser hastası olan ve %80 iş görmezlik raporu olup malulen emekli olan ve ilk okul mezunu, özetle gayrimenkul alanında atılım yapmış ve projeleri devam eden bir şirketin faaliyetlerine dair hiçbir geçmişi olmayan bir şahıs Genel Müdürlüğe atanmıştır. Böylece şirketlerin içlerinin boşaltılması da kolaylaşmış ve Denge Yatırım Holding A.Ş’nin %48 oranında ve 54,462,750,00 tl değerinde hisseleri için gereken kaynak Tayyar Raci ŞAŞMAZ tarafından sağlanmıştır.”

Eyvah eyvah… Mevzu çok ağır… Fikirtepe’de dolandırıcılık, borsada manipülasyon iddiaları; Raci Şaşmaz’ın başını ağrıtacak gibi görünüyor…

Çayları demleyin, çekirdekleri hazır edin; ‘Fikirtepe Vadisi Pusu’nun yeni bölümleri çok heyecanlı geçecek…

İşte fragman niteliğindeki videolar

Kürşat Ufuk ve Yasin Ufuk, adliye koridorlarındaki ilk açıklamasını imarpanosu.com kamerasına yaptılar… İşte o anların videosu:

Eski CEO Kürşat Ufuk, avukatı Azad Ekici ve ailesiyle birlikte İstanbul Anadolu Adliyesi önünde basın açıklamasında da şunları söyledi:

imarpanosu.com