İdris Güllüce: İstanbul Kadastro Deklarasyonu yayınlayacağız

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, dünyada ilk kez 20-24 Nisan tarihleri arasında İstanbul’da yapılacak Dünya Kadastro Zirvesi için basına açıklamalarda bulundu. Güllüce, 30’u Bakan düzeyinde 100 ülkeden katılım sağlanacak zirvenin ardından İstanbul Kadastro Deklarasyonu yayınlayarak küresel çağrı yapılacağını açıkladı. İşte Bakan Güllüce’nin Twitter hesabından yaptığı o açıklamalar…

İşte Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin Dünya Kadastro Zirvesi ile ilgli o tweetleri;

1- Bakanlığımızca, Dünya da ilk defa yapılacak olan Dünya Kadastro Zirvesi öncesi İstanbul’da zirveye ilişkin basın toplantısı düzenledik.

2-“Dünya Kadastro Zirvesi” 20-24 Nisan tarihleri arasında İstanbul Haliç Kongre Merkezinde gerçekleşecektir.

3- Yaklaşık 100 Ülkenin katılımıyla gerçekleşecek olan zirvenin, ülkemize ve dünya kadastrosuna büyük katkı sağlamasını amaçlıyoruz.

4- Düzenleyeceğimiz zirve ile ülkelerin arazi yönetim politikalarını geliştirecek yeni fikirleri tartışmayı hedefliyoruz.

5- Zirveye yaklaşık 100 farklı ülkeden 3 bine yakın akademisyen ve katılımcı iştirak edecek. 30 ülke Bakan düzeyinde temsil edilecek.

6- Zirve neticesinde “İstanbul Kadastro Deklarasyonu” yayınlanarak, küresel bir çağrı yapılacak. Hayırlı olmasını diliyoruz.

idrisgullucetivitbir

idrisgullucetivitiki

imarpanosu.com