artas

970x250

artas 1.alt .320x100 1 2

DAP ve Emlak Konut’tan Çekmeköy’e 1.1 milyarlık imza

Emlak Konut GYO tarafından ihale edilen ve DAP Holding iştiraki Eltes İnşaat & İstlife Yapı İş Ortaklığı tarafından 1 milyar 111 milyon 100 bin TL bedelle kazanılan Çekmeköy arazisi ihalesinin imza töreni gerçekleşti.

Emlak Konut GYO ile DAP Holding arasında İstanbul’un değerli arazilerinden biri olan Çekmeköy Arazisi İhalesi kapsamında imzalar atıldı.
EMLAK KONUT GYO PROJELERİ İÇİN TIKLAYIN!

Çekmeköy’e 1 milyar 111 milyon 100 bin TL’lik imza

Emlak Konut GYO tarafından ihalesi gerçekleştirilen ve DAP Holding iştiraki Eltes İnşaat & İstlife Yapı İş Ortaklığı tarafından toplam 1 milyar 111 milyon 100 bin TL bedelle kazanılan Çekmeköy Arazisi İhalesi’nin imza töreni, Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum ve DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ziya Yılmaz’ın katılımıyla gerçekleşti.

Murat Kurum: “Çekmeköy Arazisini Ülkemize Kazandıracak Olmaktan Mutluyuz”

İmza töreninin ardından ihaleyi değerlendiren Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, şunları dile getirdi: “Emlak Konut olarak daha güçlü ekonomi ve daha güçlü Türkiye için var gücümüzle çalışıyoruz. 2018’in ilk 5 ayında sektöre ve ekonomiye katkı sağlayacak çok önemli proje ve arsaların ihalesini başarıyla gerçekleştirdik.

Çekmeköy’deki bu değerli arazimizde bu önemli ihalelerimizden birisi oldu. İstanbul’un iş ve yaşam merkezlerinden biri olan Çekmeköy’deki arazinin ülkemize kazandırılacak olmasından mutluluk duyuyoruz. Böylesi değerli bir arazinin ihalesini başarıyla gerçekleştirmiş olmamız, bizlere ve sektörümüze olan inancın bir göstergesidir. Bugün atılan imzaların ülkemize ve sektörümüze hayırlı olmasını diliyorum.” dedi

Ziya Yılmaz: “Güçlü Finansal Yapımızla Yatırımlara Devam Ediyoruz”

DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ziya Yılmaz da yaptığı değerlendirmede şöyle konuştu: “Çekmeköy, gerek iş imkânı ve ulaşım olanakları, gerekse yeşil alanları ile Anadolu Yakası’nın yükselen bir değeri… 2000’lerinden başından bu yana Çekmeköy’ün tanınmasında ciddi katkılar veren bir marka olarak bu bölgede birçok projeye imza attık. Çekmeköy’de DAP Yapı kalitesi ve konforunu yaşatabileceğimiz, doğayla iç içe muhteşem bir eser geliştireceğiz. DAP Holding olarak 2017 yılın satış rekorları kırarak 1,1 milyar TL ciro elde ettikten sonra 2018 yılını arazi geliştirme yılı olarak belirledik. İstanbul ve İzmir’de devam eden yatırımlarımızı, yaklaşık 2,9 milyar TL değerindeki Nişantaşı ve Çekmeköy ihalelerini bir hafta arayla kazanarak taçlandırdık. Ülkemize ve İstanbul’a güveniyoruz. Sahip olduğumuz güçlü finansal yapımızla gelecek 5 yılda toplam 13 milyar TL’lik bir yatırıma imza atarak ülkemize katma değer sağlamaya devam edeceğiz. İhalenin başta sektörümüze ve Emlak Konut GYO’ya olmak üzere firmalarımıza da hayırlı olmasını diliyorum.”

Karma proje geliyor

Çekmeköy’de toplam arsa alanı 155 bin 56 metrekare, toplam inşaat alanı ise 87 bin 509 metrekare olan arsada karma konseptte proje geliştirecek. Ticari üniteler, konutlar, eğitim tesisi, sosyal ve kültürel tesis ile park alanlarının yer alacağı projede konut ve ticari alanların yüksekliği zemin + beş kat olacak şekilde planlanıyor.