‘Fikirtepe kentsel dönüşümde en kötü örnek!’

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin Fikirtepe kentsel dönüşüm bölgesi için "Fikirtepe kentsel dönüşümde en kötü örneklerin başında geliyor" dedi. İşte o çarpıcı açıklamalar...

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’i ziyaretinde Fikirtepe özel kentsel dönüşüm pilot bölgesi hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Fikirtepe’deki kentsel dönüşüm sürecinde yaşanan aksaklıkların çözümü noktasında vatandaşla müteahhit arasında ciddi bir kurum olması gerektiğini belirten Özhaseki, “Bakanlık olarak elimizi taşın altına koyup, sürece dahil oluyoruz. Beş, altı adada biz Bakanlık olarak müteahhitlik yapıyoruz. Kentsel dönüşüm açısından yapılan işlemlerin neredeyse tamamı hatalı. Belediyeler devrede olmadığı için vatandaş mağdur olmuş. Bakanlık olarak inşallah onu gidereceğiz”

“Fikirtepe’de yetkinin kimde olduğu belirsiz”

“Fikirtepe’de adalar içine müteahhitler dalmış. Bir adanın içerisinde müteahhit yetkili gibi gözüküyor. Yetkinin kimde olduğu belirsiz. Müteahhit bir kısmını satacak finanse edip çözüp noktasına gelecekken inşaata başlayamamış. O zaman kendisi de batmış, kendi batınca vatandaş da batmış. Bakanlık olarak isteğimiz vatandaşların belediye ile ortak hareket etmesi, Belediye Başkanına güvenmesi. Vatandaşlarla uzlaştığında kefil belediyedir, arkasında duran devlettir. Şahıslarla müteahhitler karşı karşıya kalırsa Fikirtepe gibi birtakım sıkıntılar doğar. Birinci etaptaki sıkıntıları çözdük. Batmış müteahhittin elinden işi aldık, biz yapıyoruz. Şimdi orada bir gruba ait düğümlenmiş bir iş var. Vatandaş evinden olmuş, kirasını da alamıyor. İnşaat da başlamamış ama dışarıdan görünen özel hukuk ilişkisi var. Arsasını müteahhitte vermiş. Müteahhit yapamamış. Dolayısıyla mahkemeye gidecek, hakkını arayacak.”

“Belediyeler devrede olmadığı için vatandaş mağdur oldu”

Bakanlık olarak sürece dahil olduklarının altını çizen Özhaseki, “Bu alanda biz elimizi taşın altına koyuyoruz. Sıkıntılı arsaların her birinde gerekirse müteahhitlik yaparak, sorunu çözeceğiz.Beş, altı adada biz Bakanlık olarak müteahhitlik yapıyoruz. Bakanlık olarak bu bizim işimiz değil. Asla değil ama binlerce vatandaş mağdur olunca devreye girdik. Fikirtepe kentsel dönüşümde en kötü örneklerin başında geliyor. Şahane bir semt. Müthiş ortam var. Evler bittiğinde çok değerlenecek. Kentsel dönüşüm açısından yapılan işlemlerin neredeyse tamamı hatalı. Belediyeler devrede olmadığı için vatandaş mağdur olmuş. Bakanlık olarak inşallah onu gidereceğiz”