Akçansa yönetiminde yeni isimler

Akçansa üst yönetimi yeni atamalarla güçlendi... Akçansa İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcılığına, Çimento Satış ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcılığına ve Hazır Beton Satış ve Pazarlama Fonksiyonundan Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığına yeni isimler atandı... İşte o yöneticiler...

Türkiye’nin lider yapı malzemeleri şirketi Akçansa’da İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcılığına Berrin Yılmaz, Çimento Satış ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcılığına Onur Yazgan, Hazır Beton Satış ve Pazarlama Fonksiyonundan Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığına ise Barış Karahüseyin atandı.

Berrin Yılmaz kimdir?

Berrin Yılmaz, 1993 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi İşletme bölümünden mezun olduktan sonra, 1995 yılında Bilkent Üniversitesi MBA Yüksek Lisans programını tamamladı. Kariyerine 1995 yılında Eczacıbaşı Holding’te İnsan Kaynakları Uzmanı olarak başlayan Yılmaz, sırasıyla Eczacıbaşı-Baxter İnsan Kaynakları Müdürü, Roche İlaç İnsan Kaynakları Direktörü, Atrain Gmbh Türkiye ofisinde Genel Müdür olarak görev aldı. 2017-2018 yılında Sabancı Holding’te İnsan Kaynakları Direktörü olarak görevini sürdüren Yılmaz, Akçansa’da İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcılığı görevine atandı.

Onur Yazgan kimdir?

Onur Yazgan, 2005 yılında Galatasaray Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden mezun olduktan sonra, 2010 yılında Boğaziçi Üniversitesi’nde İşletme Yüksek Lisansını tamamladı. Kariyerine 2006 yılında Unika Universal Kablo’da İhracat Bölge Satış Müdürü olarak başlayan Yazgan, Akçansa’da 2010-2016 yılları arasında Satış ve Pazarlama alanında farklı sorumluluklar üstlendi. Oyak Çimento Grubu’nda Pazarlama & Özel Ürünler Direktörü olarak çalışan Onur Yazgan, Akçansa’da Çimento Satış ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcılığı’na atandı.

Barış Karahüseyin kimdir?

Barış Karahüseyin, 1996 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra, 2007 yılında İstanbul Üniversitesi’nde MBA programını tamamladı. Barış Karahüseyin kariyerine 1998 yılında Set Beton–Italcementi Grup’ta Tesis Şefi olarak başladı. Sektörde farklı gruplarda çeşitli görevler üstlendikten sonra 2013-2018 yılları arasında Çimentaş-Cementir Grup’ta sırasıyla Strateji ve İş Geliştirme Müdürü, Ticari Direktör,Satış ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı & İcra Kurulu üyesiolarak görev alan Karahüseyin, Akçansa’da Hazır Beton Satış ve Pazarlama Fonksiyonundan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapacak.

Akçansa

Temelleri 1967 ve 1974 yıllarında Akçimento ve Çanakkale Çimento ile atılan ve 1996 yılında bu iki şirketin birleşmesi sonucunda Türkiye’nin en büyük çimento üreticisi konumuna gelen Akçansa, bir Sabancı Holding ve HeidelbergCement ortak kuruluşudur.

Çimento ve hazır beton üretiminde Marmara, Ege ve Karadeniz bölgelerinde faaliyet gösteren Akçansa, iştiraki olan Betonsa şirketiyle 1998 yılında birleşmesi sonucunda, Marmara ve Ege bölgelerine yayılmış 40’a yakın hazır beton tesisinde ‘Betonsa’ markasıyla hizmet vermektedir. Akçansa, dünya kalite standartlarına uygun ürünleri, kimliği, üstün hizmet anlayışı ve yüksek teknoloji donanımlı tesisleriyle ülkemizin çimento ihtiyacının yüzde 10’unu, toplam çimento ve klinker ihracatının ise yüzde 12,5’ini karşılamaktadır. Modern limancılık anlayışıyla hareket eden Akçansa Port markasıyla genel kargo, dökme yük, proje yükü, uluslararası ve dahili Ro-Ro, depolama, ardiye, konteyner operasyonları, CFS, dökme sıvı yük hizmetlerinin yanı sıra ‘butik hizmet’ anlayışına sahip limanlarından üçüncü şahıslara da hizmet vermektedir.

Akçansa’nın vizyonu, tüm paydaşları tarafından güvenilen ve en çok tercih edilen iş modeline sahip şirket olarak, yapı malzemeleri sektöründe tüm sınırların ötesinde sürdürülebilir büyümektir.

Akçansa’nın misyonu, toplumsal, çevresel, yasal ve etik değerlere bağlı kültürü ile tüm sosyal paydaşları için değer yaratarak, toplumun yaşam kalitesini yükselten lider yapı malzemeleri şirketi olmaktır.