1 Step 1
Talep Formu
Request Form
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right

İki Yaka Fikirtepe: İkinci Pana vakası mı?.. ‘Evimizi geri verin’ davası açıyorlar!

Barsan Yapı projesi İki Yaka Fikirtepe, mahkemelik oluyor... Toprak sahipleri, uzun süredir kira yardımı ödemesini yapmadığını iddia ettikleri firmayı mahkeme yoluyla azletmeye hazırlanırken, FİDEM Başkanı Ercüment Oruç da uyardı: "Ruhsat almadan neyin satışını yapıyorlar? İkinci Pana vakası mı yaşatacaklar?"

Barsan Yapı tarafından İstanbul’un Kadıköy İlçesi’ndeki kentsel dönüşüm pilot bölge Fikirtepe’de hayata geçirilen İki Yaka Fikirtepe, hak sahipleri tarafından mahkemeye veriliyor. Uzun süredir kentsel dönüşüm kira yardımı ödemesini Barsan Yapı’dan alamadıklarını öne süren toprak sahibi Fikirtepeliler, “Verdiklerinizi alın, yıktığınız evlerimizi bize geri verin” diyerek dava açıyor…

Ruhsat almadılar, neyin satışını yapıyorlar?

Barsan Yapı hakkında suç duyurusunda bulunmaya hazırlanan hak sahipleri, imarpanosu.com’a yaptıkları açıklamada; “Kat irtifakı kurulmadı, hak sahipleri temlik vermedi, firma İki Yaka Fikirtepe için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan yapı ruhsatı alamadı… Üstelik maketten satışın Türkiye’de yasak olmasına rağmen firma bu şekilde satış yapmaya başladı. Bazı emlak sitelerinde İki Yaka Fikirtepe fiyat listesi bilgilerini görüyoruz” dediler.

Barsan Yapı mağduru Yakup Şengün…

“Tebligatımı çekiyorum, mahkemede mahsuplaşırız!”

İki Yaka Fikirtepe projesinin hak sahiplerinden Yakup Şengün, imarpanosu.com’a ulaşarak yaptığı açıklamada firma yetkilileri ile görüşmelerini anlattı. İki senelik peşin aldıkları kira bedelinin Eylül ayıyla birlikte sona erdiğini, yeni kira ödemesini talep ettiğini ancak firma tarafından 5-6 ay verilemeyeceğini öğrendiğini belirten Yakup Şengün, “Senet istedim, ‘Olmaz’ dediler… Patronları Kamil Varlı ile görüşmek istedim, ‘Olmaz’ dediler… Yerime sahip çıkmak zorundayım, Pana parsellerindeki komşularımız gibi çadır kurmamak için” dedi. Toplam 230 hak sahibinin mağdur edildiğini ifade eden Şengün şunları söyledi:

“Firma şimdiye kadar 40 tane daire satmış, yakında da resmi satışlara başlıyorlarmış. Ne şekil yapacaklar bu satışı bilmiyorum. Ben kira ödemesi için hazır olan tebligatımı yarın noterden çekiyorum, mahkeme sonunda da mahsuplaşırız. Tebligatın ardından kanuni süreci bekleyeceğim, ardından dava yoluna gideceğim. Vekaletle anlaşma feshine gideceğiz. 8 aydır çivi çakmıyorsun… Madem yapıp teslim etmeyeceksin, söz verdiğin ödemeyi yapmayacaksın, yıkmasaydın evimi… Kimseden birşey istemiyorum ki ben…” 

İkinci Pana vakası mı geliyor?

FİDEM Başkanı Ercüment Oruç…

imarpanosu.com olarak konu hakkındaki görüşlerine başvurduğumuz FİDEM Başkanı Ercüment Oruç da toprak sahiplerinin isyanına hak vererek İki Yaka Fikirtepe projesiyle Barsan Yapı’yı, hak sahiplerini mağdur eden Pana Yapı’ya benzeterek şu açıklamayı yaptı:

“Fikirtepe’de ikinci Pana vakası yolda mı? Hak sahipleri ve müşteriler bir daha mı mağdur edilecek? Fikirtepe’nin tamamı Çadırkent’e dönsün mü istiyorlar?.. Daha ruhsat alınmadan, kat irtifakı kurulmadan neyin satışını yapıyorlar?!.. Birkaç aydır kiralar ödenmiyor, vatandaş ne yapacağını şaşırmış halde. Bazı vatandaşlar, sözleşmelerini feshetmek için yarın mahkemeye başvuracaklar. “Verdiklerinizi geri alın: Binamızı yıktınız aynısını yerine yapın” diyorlar. Proje için ruhsat tam 1.5 yıldır hala alınamadı. Proje sahasında hafriyat alındı, inşaat faaliyeti yok.”

imarpanosu.com

1 Step 1
Talep Formu Request Form
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right