artas

970x250

artas 1.alt .320x100 1 2

Fikirtepe’deki o projede azil depremi! ÖZEL HABER

Barsan Yapı tarafından Fikirtepe'de konumlandırılan ancak iki yıldır hayata geçirilemeyen İki Yaka Fikirtepe projesinde azil depremi yaşıyor... Hak sahipleri, temsilci heyetini azletti... İşte imarpanosu.com farkıyla özel haber ve detaylar...

Fikirtepe kentsel dönüşüm pilot bölgede sular durulmuyor… Barsan Yapı tarafından Fikirtepe’de hayata geçirilmesi planlanan ancak 2 yıldır taş üstüne taş konulmayan İki Yaka Fikirtepe konut projesinde şimdi de temsilci heyetini azletme depremi yaşandı. Barsan Yapı’nın İki Yaka Fikirtepe projesi, daha önce bu sitede şu haberle yer almıştı:

İkinci Pana vakası mı?

İki Yaka Fikirtepe: İkinci Pana vakası mı?.. ‘Evimizi geri verin’ davası açıyorlar!

Daha önce ‘Evimizi gerin verin’ davası açan hak sahipleri, şimdi de temsilci heyetini azletti. Kadıköy 11. Noter’de hazırlanan azilnamede şu ifade yer aldı:

“Şimdi ise gördüğümüz lüzum üzerine muhatapları bugünden itibaren azlettik. Muhatapların bundan sonra bu vekaletnameye dayanarak adımıza herhangi bir işlem yapmaya yetkili bulunmadıklarını, vekaletnamedeki yetkiye dayanarak başkası da bizim adımıza tayin edilmiş ise vekil tayin edilen kişinin veya kişilerin de muhataplar tarafından vekillikten azledilmesinin doğal görev olduğunu, aksi taktirde doğacak tüm sorumluluğun muhataplara ait olacağını, ayrıca muhataplarda bulunan vekalet veya vekaletnamelerin tarafımıza iade etmelerini bildiririz.”

Ada Temsilcisi Murat Salman…

Temsilcinin isyanı: “Ben dahil hepimizi azledin!..”

Fikirtepe yatırımcıları ve hak sahiplerinin internetteki ilk adresi olan imarpanosu.com’a özel açıklamada bulunan ada temsilcisi Murat Salman, “Firmayı buraya getiren benim maalesef, ben dahil toplam 7 temsilciyi de azlettirdim” dedi. Kendisinin de içinde bulunduğu ada temsilcilerinin, ‘hak sahipleri olan komşularının sesi olmak yerine müteahhitle kendi adlarına pazarlık yaptıklarını’ öne süren Murat Salman, “Temsilci heyeti iki yıldır müteahhitin yanında yer alıyor. Avukatımızı çağırmıyorlar, toplantılarda yer alamıyor. Daha geçenlerde kendileri aralarında karar vererek avukatımızı devre dışı bıraktılar. Müteahhitle kendi adlarına pazarlık yapacak avukat arıyorlar. Bu temsilci heyetini mahkemeye vereceğiz” diye konuştu.

Barsan Yapı’nın inşaatı ağırdan aldığını, krizden dolayı ödemeleri geciktirdiğini ifade eden Salman, firma hakkında da şunları söyledi: “Hak sahiplerinin talebini toplamadan satışa çıktılar. temsilci heyeti buna göz yumdu tüm uyarılarıma rağmen!.. Hatta 40-50 tane konut sattılar, ruhsat almamış ve hak sahipleriyle paylaşım yapılmamışken!.. Ruhsat almadan, paylaşım yapılmadan yerimiz belli olmadan neye göre sattınız. Kimin malını sattınız?!”…

Azil neden yapıldı?

Temsilcileri azletme ve tapuda kendi arsalarına şerh konulmasının sebebini de açıklayan temsilci Salman, “Fikirtepe’de başka bir firmanın olduğu bir adada temsilci heyeti temlik yaptı ve müteahhit projenin yüzde 45’i üzerinden kredi çekerek ortadan kayboldu. Bunun bizim de başımıza gelmesini istemiyoruz. Şimdiye kadar 15 kişi azil yaptı, 20 kişi daha azil yapacak. Barsan Yapı’ya ihtar cektik, sözleşmelerin iptali için ihtarın sonucunu bekliyoruz” diye konuştu.

FİDEM uyarıyor: İpotekleri kaldırmayın!

FİDEM Başkanı Ercüment Oruç…

Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz FİDEM Başkanı Ercüment Oruç da bölgedeki tüm ada temsilcilerini şu sözlerle uyardı:

“Daha önce Pana adalarında yaşanan sıkıntı ve çadırkent çilesi, ne yazık ki Fikirtepe’deki diğer adalara da sıçrayacak gibi görünüyor. Fikirtepe’deki tüm ada temsilcilerini uyarıyoruz: Sakın temlik yapmayın, ipotekleri kaldırmayın. Sözleşmeye uyulsun. Yoksa dışarıdan gelen yatırımcı da zarar görür, toprak sahipleri de zarar görür. Fikirtepe’de bazı biten projelerde hacizler, ipotekler var.”

Azil belgeleri



imarpanosu.com