artas

970x250

artas 1.alt .320x100 1 2

Gündoğdu kentsel dönüşüm projesi tamam! FOTO-VİDEO

Eskişehir Gündoğdu kentsel dönüşüm projesinde ikinci müjde, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nden geldi. Gündoğdu Mahallesi kentsel dönüşüm projesinin ikinci etabı da tamamlandı. İşte fotogaleri ve videolarla Gündoğdu kentsel dönüşüm projesi detayları...

Emre KULCANAY imarpanosu.com ÖZEL HABER

Eskişehir Gündoğdu kentsel dönüşüm projesi için bir müjde daha geldi: Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Gündoğru Mahallesi kentsel dönüşüm projesinin 1’inci ve 3’üncü etabın ardından son halkası olan ikinci etabın da projelendirildiğini açıkladı. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Gündoğdu 1 ve Gündoğdu 3 kentsel dönüşüm projelerinin çalışmalarını 2017 yılında tamamlamıştı.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, “Gündoğdu Mahallemizin çehresini değiştirecek olan Kentsel Dönüşüm Projemizin son halkası tamamlanıyor, Gündoğdu kente kavuşuyor” denildi. Gündoğdu Mahallesi kentsel dönüşüm projesinin ikinci etabı için hazırlanan videoda şu bilgiler yer aldı:

Gündoğdu 2. etap kentsel dönüşüm projesi de Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamlandı.

Yerinde dönüşüm ilkesiyle hazırlanan projeyle Gündoğdu Mahallesi bölge halkının yaşamaktan mutluluk duyacağı ve güçlü aidiyet bağları kuracağı çağdaş bir kente dönüşüyor ve mahalle kültürü, geçmişin mirası geleceğe taşınıyor.

Gündoğdu mahalle sakinlerinin yıllardır süren ulaşım ve mülkiyet sıkıntısı da Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Projesiyle çözülüyor.

Çevre yoluyla ikiye bölünen adeta şehirden kopan Gündoğdu, Mihallıçık Caddesi’ni Mihalgazi Sokağa kavuşturacak üst geçit köprüsüyle yeniden şehirle bütünleşiyor.

Güneş enerjisi başta olmak üzere yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanan hem ekonomik hem çevreci örnek bir kentsel dönüşüm projesi hayata geçiyor.

Proje mahalle sakinlerine nefes aldıracak ve çevre yolunun olumsuz etkilerini bertaraf edecek park ve yeşil alanları, çocuk oyun alanları, spor alanları, kültür merkezi ve geniş sokaklarıyla öne çıkıyor. Proje kapsamında yeni bir kent parkı daha Eskişehir’e kazandırılıyor.

Eneriji tasarrufu, çevre bilinci, kentsel tarım ve üretim konularının uygulamalı olarak öğretileceği eğitim, ekoloji, enerji temalı parkla şehrimiz bir kez daha Türkiye’ye örnek oluyor.

Gündoğdu kentsel dönüşüm projesinde 2 etap müjdesini veren o tweet ve video şöyle:

Gündoğdu kentsel dönüşüm projesinin 1’inci etabında son durum ne?

PROJE KAPSAMINDA NELER YAPILDI?

“Halihazır Harita” çalışması tamamlandı.

“Jeolojik ve Jeoteknik Etüt Raporu” hazırlandı.

“Mevcut Durum Analizleri” ve “Saha Çalışmaları” tamamlandı.

“Hak Sahibi Tespiti ve Gayrimenkul Değerleme Çalışmaları” tamamlandı.

“Alana İlişkin Stratejiler ve Dönüşüm Modelinin Belirlenmesi” çalışmaları tamamlandı.

“İmar Planı Taslakları” ile “Kentsel Tasarım Projesi” hazırlandı.

Projenin 3 boyutlu görselleri ve animasyon filmi hazırlandı.

ŞU AN HANGİ AŞAMADA?

Hazırlanan imar planları ve kentsel tasarım projeleri; Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’ne sunuldu.

BUNDAN SONRA NELER YAPILACAK?

Plan ve projeler; Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından onaylandıktan sonra, “Hak Sahipleri ile Uzlaşma Süreci” başlayacak ve alandaki tüm hak sahipleri ile tek tek görüşmeler gerçekleştirilecek.