Faizsiz Konut Finansman (Yapı Tasarruf) Sistemi nedir?

Faizsiz Konut Finansman Sistemi nedir? Yapı Tasarruf Sistemi nedir? MÜSİAD Faizsiz Konut Finansman Sistemi nasıl çalışır? MÜSİAD Yapı Tasarruf Sistemi hangi işlevi görecek? Faizsiz Konut Finansman Sistemi içinde hangi firmalar var?

Faizsiz Konut Finansman Sistemi nedir? Faizsiz Konut Finansman Sistemi ne demek? Faizsiz Konut Finansman Sistemi nasıl çalışır? MÜSİAD Faizsiz Konut Finansman Sistemi nedir? Yapı Tasarruf Sistemi nedir? MÜSİAD Yapı Tasarruf Sistemi nasıl çalışır? İşte detaylar…

Faizsiz Konut Finansman Sistemi (Yapı Tasarruf Sistemi) nedir, nasıl çalışır?

Tüketicinin önceden kararlaştırılmış belirli bir süre mevduat tutması karşılığında konut kredisi veya diğer gayrimenkul kredilerini (işyeri, tadilat vb) alma hakkı elde ettiği finansal faaliyet türü olan sistem, güvenilir ve istikrarlı bir tasarruf aracı olmasının yanı sıra, ulusal tasarruf seviyesini artırma, konut finansmanı için kaynak sağlama, orta ve uzun vadede finansal istikrara katkı, dar gelirliler için uygun konut edinme imkânı gibi faydalar da içeriyor.

Türkiye’de hâli hazırda bu sistemin uygulayıcıları ve aynı zamanda MÜSİAD üyeleri de olan BİREVİM, EMİNEVİM, FUZULEV gibi firmalar.