Ceylan İnşaat konkordatoyu uzatıyor

Ceylan İnşaat, 3 aylık konkordato süresini 2 ay daha uzattıktan sonra bugünden itibaren 6 ay daha uzatmaya hazırlanıyor. Konkordatonun tasdikine ilişkin davanın duruşması bugün. Duruşmadan, Ceylan İnşaat lehine konkordatoyu 6 ay daha uzatma kararı çıkması bekleniyor...

Emre KULCANAY imarpanosu.com ÖZEL HABER

Ceylan İnşaat, 6 Ağustos 2018’de ilan ettiği konkordatoyu üç (3) aylık geçici mühlet süresinin ardından iki (2) ay daha uzatmıştı. Fikirtepe kentsel dönüşüm bölgesinde ZER Muhteşem Yeni Yıl Konutları ve KİPTAŞ ile ZER Göztepe projelerini hayata geçirmeye çalışırken konkordato ilan eden Ceylan İnşaat, bugünkü ‘konkordatonun tasdikine ilişkin davanın duruşması’ ile konkordato süresini altı (6) ay daha uzatmaya hazırlanıyor.

Hem konkordato hem satış hem magazin

Ceylan İnşaat Eğitim Kurumları Turizm Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi, geçtiğimiz yıl konkordato ilan etmesinin ardından önce bir magazin sitesinin ödül törenine, sonra da ‘marka ve kariyer’ zirvesine sponsor olmuştu. Ceylan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Ceylan, Ekim ayında bir kadın dergisine verdiği özel röportajda Ceylan İnşaat olarak konkordato ilan ettikten sonra 105 adet konut satışı gerçekleştirdiklerini açıklamıştı.

Konkordato ilan eden Ceylan İnşaat, magazin eğlencesine sponsor!

Konkordatocu Ceylan, marka ve kariyer ödülü dağıtacak

Ceylan İnşaat: Konkordato ilan ettikten sonra 105 konut sattık!

Ceylan, konkordatoyu bir yıla yayacak

Basın İlan Kurumu Resmi İlan Portalı’nda 14 Kasım 2018 tarihinde yayınlanan ‘Duruşma gününün ilanen tebliği’ne göre Ceylan İnşaat’ın 5 aylık konkordato süresi bugünkü duruşmadan çıkması beklenen 6 aylık konkordato uzatımı süresi ile birlikte 11 aya çıkıyor.

Mahkemenin 2018/739 esas sayılı konkordatonun tasdikine ilişkin davanın duruşması, bugün (08 Ocak 2019) günü saat 14:30’da yapılacak.

Konkordato nedir?

Konkordato borçlarını zamanında ödemeyen veya ödememe riski bulunan şirketlerin süre istemek veya tenzilat yapılmak suretiyle muhtemel bir iflastan kurtulmak için şirket merkezinin bağlı bulunduğu yerdeki asliye ticaret mahkemesine başvurmasına verilen addır.

Geçici konkordato mühleti nedir?

Konkordato talebi üzerine mahkeme üç aylık geçici mühlet verir.

Gerekli görüldüğünde 2 ay daha uzatılabilir. Konkordato sürecinde şirkete üç kişiye kadar bir geçici konkordato komiseri görevlendirir.

Geçici mühlet süresinde konkordatonun başarıya ulaşmasının mümkün olduğunun anlaşılması hâlinde borçluya bir yıllık kesin mühlet verilir.

Kesin mühlet kararı ile beraber veya kesin mühlet içinde uygun görülecek bir zamanda 7 alacaklıyı geçmeyecek, bir alacaklılar kurulu oluşturulabilir.

Borçlu uzatma talebinde bulunursa; komiserin de görüşü alınarak kesin mühlet uzatılabilir.

Konkordato süresi ne kadardır?

Uzatma ile birlikte 5 ay geçici konkordato süresi ve uzatma ile birlikte 18 ay kesin süre konkordato süresi, sonuç olarak konkordato uzatmalarla birlikte 23 aylık bir süreyi kapsayabilir. Mahkeme süreleri uzatmadığı takdirde toplam süre 1 yıl 3 ay olacaktır.

Bu süreler ile borçların ödenme vadeleri farklılık gösterebilir.

İflasa nasıl karar verilir?

İflasa tabi borçlu bakımından kesin mühletin verilmesinden sonra komiserin yazılı raporu sonucunda talebin reddine ve borçlunun iflasına resen karar verir.

Ceylan İnşaat’ın konkordato süresi daha önce 3 aylık geçici mühlet süresinin ardından 2 ay daha uzatılmıştı…

imarpanosu.com