artas

970x250

artas 1.alt .320x100 1 2

Murat Kurum: Hedefimiz yılda 300 bin kentsel dönüşüm projesi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın hedefinin yılda 300 bin kentsel dönüşüm projesini gerçekleştirmek olduğunu söyledi. İşte o açıklama...

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bir dizi programa katılmak için geldiği Balıkesir’de, 31 Mart yerel seçimleriyle birlikte gönül belediyeciliğinin yapılmaya başlanması gerektiğini vurguladı. Seçim çalışmalarının kapsamlı bir şekilde yürütülmesi gerektiğini belirten Kurum, “Bu çerçevede dokunmadık gönül, çalmadık kapı bırakmayacağız. Herkesin kalbini fethedeceğiz. Bunun adı kapı kapı gezmekse, gezeceğiz. Burada sizlerin güler yüzünü gördüğümüzde Ankara’ya başka bir motivasyonla gidiyoruz. Biliyoruz buradaki insanlar bizimle aynı şeyleri düşünüyorlar, aynı dertle dertleniyorlar.” diye konuştu.

”PLASTİK POŞETLER ÇEVREYE DE ŞEHİRLERE DE ZARAR VERİYOR”

Seçim çalışmalarında çevre ve gürültü kirliliğinin önüne geçeceklerini anlatan Kurum, “Tüm teşkilatımız olarak meydanlarda, ilçelerimizde vatandaşımızın erişebileceği şekilde bu bez ve filelerimizi dağıtıyoruz. Dağıtım işini hem teşkilatlarımız hem de belediyelerimiz gerçekleştirecekler. Bu noktada hanımlarımızdan da ekstra bir gayret istiyoruz. İnanın bu poşetler hem çevreye hem de şehirlerimize çok büyük zararlar veriyor.” ifadelerini kullandı.

“HEDEFİMİZ YILDA 300 BİN KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ”

Türkiye’de eylem planlamaları çerçevesinde, 28 ilde 52 millet bahçesi projelerinin olduğunu dile getiren Kurum, şunları kaydetti:

“Bunun dışında tarihi kent merkezlerinin yenilenmesi, ecdadımızın bize bıraktığı kültürel alanların, değerlerin ön plana çıkarılmasına yönelik de tüm Türkiye çapında projeler başlattık. Bunların ilk yıl itibariyle baktığımızda 25-30 bin civarında bağımsız bölümü içeren projeler yapacağız. Hedefimiz yılda 300 bin kentsel dönüşüm projesi gerçekleştirmek. Bu sayede inşallah önümüzdeki 20 yıl içerisinde Türkiye’de deprem riski taşıyan bina kalmamış olacak.”

”İKİNCİ YÜZ GÜNLÜK EYLEM PLANINDA AYNI KARARLILIKLA ÇALIŞIYORUZ”

Bakan Kurum, Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde yapımı tamamlanan tesislerin toplu açılışı için Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene katıldı. Burada yaptığı konuşmada, Bakanlık olarak ilk 100 günlük eylem planı çerçevesinde yüzde 98’lik başarıyla ulaştıklarını belirten Kurum, şimdi ikinci 100 günlük eylem planı çerçevesinde yine aynı azim ve kararlılıkla şehirleri ziyaret ettiklerini söyledi.

Kurum, Sındırgı’da belediyenin jeotermal tesisleri işletme talebinde bulunduğunu belirterek, “Biz de bu hizmetlerin vatandaşımıza daha iyi götürülebilmesi amacıyla belediyemize hem maddi hem de teknik destek veriyoruz. Bundan sonra Sındırgı daha iyi hale gelsin, vatandaşımız daha ekonomik şartlarda ısınsın ve tarım üretimine destek versin diye bu projeyi uygun gördük ve her türlü desteği veriyoruz.” diye konuştu. İlçede yapımı tamamlanan 668 konutun sahiplerine teslim edileceğini, bu konutların yatırım maliyetinin yaklaşık 120 milyon lira olduğunu söyleyen Kurum, konutların yanı sıra belediye binası, meydan ve otopark inşaatlarının da tamamlandığını bildirdi.

Bakan Kurum, şunları kaydetti:

“Belediye binası tamamen yerel malzemeden üretilmiş ve engelsiz bir belediye binası. Vatandaşımıza daha iyi hizmet vermek, vatandaşımızın taleplerini almak ve bu talepleri hızlı bir şekilde gidermek üzere buradaki hizmet kalitesini artırıyoruz. Kullanılan malzemelere baktığınızda hepsi doğal malzemeler. Taş, ahşap ve bu yöreye özgü malzemelerden üretildi. Yine üzerinde tören yaptığımız 2 bin metrekarelik meydan ve altında 96 araç kapasiteli otoparkımız da bölgedeki otopark sorununu çözmek ve trafik problemini halletmek amacıyla yapılmıştır.”

Kurum, konuşmasının ardından Vali Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, AK Parti Balıkesir İl Başkanı Ahmet Sağlam, AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Yücel Sağlam ve Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş ile birlikte açılış kurdelasını kesti.

ÇŞB