artas

970x250

artas 1.alt .320x100 1 2

Merak edilen ev dekorasyon stili: Rustik

Yazıya daha önce duymayanlar için “Rustik dekorasyon nedir?” onu anlatarak başlayalım. Rustik dekorasyon denilince akla ilk gelen şey; ahşap. Ahşabın her rengi ve eskitilmiş ya da eskitilmiş gibi görünen halinin kullanıldığı bu stilde halat detayları da bulunuyor. Eski ama şık bir görüntü yakalamanızı sağlayan dekorasyonda yalnızca endüstriyel eşyalar değil, dönüştürülen yada kendi yaptığınız eşyaları da kullanabilirsiniz.

Rustik dekorasyonda kullanılan başka malzemeler de var. Kahverenginin tüm tonlarında kumaşlar, ipler, boyalar, örgüler, siyah renkte metaller de bu malzemelerden birkaçı. Siyah metaller özellikle sehpa ve masa gibi ayaklı eşyalarda oldukça fazla kullanılıyor.

Rustik dekorasyon güzel görünümünden önce evinizin içinde doğallığı ve ruhunuzu dinlendiren detayları arıyorsanız tam size göre. Şimdi Rustik dekorasyon stilini evinizde nasıl uygularsınızonlardan bahsedelim.

Sizin de yapabileceğiniz Rustik objeler

Evinizin girişinde ya da odalarınızın kapılarının arkasında bulunan askılıklar çok uygun fiyatlar ve sizin emeğinizle Rustik stile uygun hale getirilebilir. Bunun için istediğiniz uzunlukta bir tahta parçası ve en başta belirttiğimiz gibi siyah metal askılar bulmanız yeterli. İşte size el emeği göz nuru doğal ve Rustik stile uygun askılık.

Ayakkabılarınızı bağlamak için oturacağınız tabure de ufak dokunuşlarla Rustik tarza sahip olabilir. Kalın ve oturulacak genişlikte bir tahta parçasına monte edeceğiniz 4 siyah metal ayak askılığınızla ne kadar uyum sağlar gözünüzde canlandırabildiniz mi? Eğer gözünüzün önüne gelmediyse sizin için birkaç örnek fotoğraf aşağıda.

Rustik askılık

Rustik tabure

Rustik stili mutfağınızda da uygulayabilirsiniz

Benim Rustik ev dekorasyonunu en çok yakıştırdığım yer mutfak. Evyelerden kesme tahtalarına, raflardan taburelere kadar mutfakta Rustik stili uygulayabileceğiniz pek çok alan bulunuyor. Eski ahşap eşyalardan mutfağınıza yapabileceğiniz şeylerin neredeyse sınırı yok. Örneğin; tren raylarının arasındaki o kütükleri hatırlarsınız, ahşap traversler. Mutfağınıza traversler ile raf yaparak hem dönüşüm sağlayıp hem de şık raflara sahip olabilirsiniz.

Peki meyve kasalarından çekmece, eski kazanlardan evye, tırpandan spatulanızı, kepçenizi astığınız askılık olur mu? Sanırım yine görsellerle aslında ne kadar güzel olabileceğini göstermem gerek.

Kasadan Rustik çekmece

Tırpan rustik askılık

Rustik evye

Rustik mutfa rafları

Rustik stil salon dekorasyonda da çok kullanışlı

Rustik stil ev dekorasyonu özellikle doğa ile iç içe hissetmenizi, sade ama bir o kadar da iddalıolmanızı sağlayabilir. Tamamen gerçek ahşaptan sehpalar, zemin lambalarınızı ve mumlarınızı koyacağınız kütükler, eski cam çerçevelerden aynalar ile salonunuzu dekora edebilirsiniz.

Kapı kollarına saracağınız hasır iplerle, güneşliğinizi tutturacağınız halatlarla, koltuğunuzun yanına koyacağınız meyve kasalarından dergiliklerle salonunuzu ufak ufak Rustik stil ile dekore etmeye başlayabilirsiniz.

Rustik ayna

Rustik dolap kulpu

Rustik kasadan sehpa

 

KAYNAK: Hürriyet Emlak Projeland