Bakan Kurum akupunktur tedavisi mi görüyor?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un Kartal'daki bina yıkımı öncesi basına yaptığı açıklamalarda dikkat çeken detayı imarpanosu.com gördü...

Emre KULCANAY imarpanosu.com ÖZEL HABER

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kartal’da riskli 8 binanın yıkılacağı haberini verdiği açıklamasında bir detay imarpanosu.com’un dikkatinden kaçmadı. Bakan Kurum’un kulağındaki minik bantlar, “Bakan Murat Kurum akupunktur tedavisi mi görüyor?” sorusunu akla getirdi.

imarpanosu.com, Bakan Kurum’a geçmiş olsun diler, detay haberini sunar….

İşte bu soruyu sorduran o fotoğraflar:

 

 

 

 

 

 

Akupunktur nedir?

Akupunktur, bir kişinin cildinden vücuda belirli noktalara, derinliklere ince iğnelerin sokulmasıyla oluşan bir tedavi yöntemidir. Bu yöntem, refahı arttırmaya yardımcı olabilir ve bazı hastalıkları iyileştirebilir.

Akupunktur nasıl yapılır?

İğnelerin bazı noktalara yerleştirilmesi, enerji akışının uygun dengesini geri getirir. Belirlenen akupunktur noktalarının gerçekten varolduğunu söylemek yanlış olur. Fakat çalışmalar yine de bunun işe yaradığını göstermektedir.

Akupunktur hangi hastalıklar için kullanılır?

Almanya’da yapılan araştırmalar, akupunkturun gerginlik, baş ağrısı, migren gibi sorunları hafifletmeye yardımcı olduğunu göstermiştir.

Genel olarak akupunkturun iyi geldiği problemler:

-Bel ağrısı
-Boyun ağrısı
-Kireçlenme
-Diz ağrısı
-Baş ağrısı ve migren

Akupunkturun faydaları nelerdir?

-Doğru şekilde yapılan akupunktur size fazlasıyla yarar sağlayabilir.
-Yan etkileri azdır
-Diğer tedavilere dahil edilebilir
-Bazı ağrılardan kurtulmanızı sağlar
-Ağrı kesici ilaçların etkili olmadığı zamanlarda sizi ağrınızdan kurtarabilir.

Akupunkturun zararları nelerdir

Tüm yöntemlerin faydası olduğu gibi tabii ki de riskleri de var.
Olası riskleri sıralayacak olursak:
-Hastanın kanama bozukluğu varsa kan inceltici alması tehlikeli olabilir.
-Eklem bölgelerinde kanama, morarma ve ağrı olabilir.
-Sterilize olmayan iğneler hastayı enfekte edebilir.
-Nadir durumlarda, iğne herhangi bir iç organı kırabilir ve zarar verebilir.

İğneler steril, zehirsiz ve lisanslı bir uygulayıcı tarafından sadece bir kullanım için etiketlenmiş olmalıdır.

“Riskli binalar yıkılacak”

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kartal’da çöken binanın çevresindeki 8 apartmanın riskli bulunduğunu belirterek, “Hak sahipleriyle görüştük. Bu binaları da süreç içerisinde yıkacağımızı ve alanın tamamında kentsel dönüşüm projesi yapacağımızı kendilerine ilettik.” dedi.

Murat Kurum kimdir?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 1976’da Ankara’da doğdu. Ankara Mimar Kemal Lisesi’nin ardından 1999 yılında Selçuk Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. 2017 yılında Kentsel Dönüşüm Yüksek Lisansını tamamladı.

1999-2005 yıllarında inşaat alanında faaliyet gösteren çeşitli özel sektör kuruluşlarında çalıştı. 2005-2006 yılları arasında TOKİ Ankara Uygulama Daire Başkanlığı’nda uzman olarak görev yaptı. 2006 – 2009 yılları arasında TOKİ İstanbul Uygulama Daire Başkanlığı Avrupa Yakası Uygulama Şube Müdürlüğü görevine geldi.

2009 yılından 2018 yılı Temmuz ayına kadar T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı iştiraki Emlak Konut GYO A.Ş. Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini yürüttü. Yeni kabinenin ilk Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, evli ve 3 çocuk babasıdır.

imarpanosu.com