İdris Güllüce: Üsküdar hikmetli bir şehirdir

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in ev sahipliğinde Üsküdar’da belediye başkanlığı yapmış olan eski başkanlar ve belediye meclis üyeleri toplantısında konuştu.

Üsküdar Belediyesi Kız Kulesi Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen toplantıya, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ve Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in yanı sıra Üsküdar eski dönem belediye başkanları, belediye meclis üyeleri katıldı.

Toplantıda konuşma yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Çocukluğunun ve gençliğinin Üsküdar’da geçtiğini ve Haydarpaşa Endüstri Meslek lisesinde okuduğunu belirtti. Bakan Güllüce; “Üsküdar’ın bütün mahallelerinde, sokaklarında hatıralarım var. Erzurum’dan ilk olarak Üsküdar’a geldim. Yıllarca Selami Ali Mahallesinde ikamet ettim. Çok güzel komşuluklar edindim. ”dedi.

Bakan Güllüce ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili olduğu dönemde Üsküdar Belediyesi meclis üyesi olduğunun da altını çizdi.

Düzenlenen geceden dolayı Başkan Türkmen’i tebrik eden Bakan Güllüce ise, Üsküdar’ı anlatmanın çok uzun bir iş olacağını dile getirerek, “Üsküdar’a ben açık üniversite derim, Üsküdar hizmet üreten bir coğrafyası olmasından dolayı hikmetli şehirdir. 20’nci asırda bütün dünyanın arayıp bulamadığı yok olması için çaba harcadığı galip medeniyetin hikmeti yok etmek için bütün uğraşlarına rağmen Üsküdar, hikmeti üreten bir yer” şeklinde konuştu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı