artas

970x250

artas 1.alt .320x100 1 2
1 Step 1
Talep Formu
Request Form
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right

Taksim 360 ofislerinde yaşam başladı

Türkiye’nin kamu-özel sektör iş birliğinde gerçekleştirilen ilk ve en büyük kentsel yenileme projesi olan Taksim 360’ta, ilk etabı oluşturan ofislerin anahtar teslimi gerçekleştirildi. İşte detaylar...

Beyoğlu Belediyesi ve Çalık Holding iştiraklerinden Gap İnşaat’ın iş birliğiyle geliştirilen, Türkiye’nin kamu-özel sektör ortaklığında gerçekleşen ilk ve en büyük kentsel yenileme projesi Taksim 360’ta, ilk etabı oluşturan ofislerin anahtar teslimi 22 Mart Cuma günü düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Törene, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, AK Parti Beyoğlu Belediye Başkan Adayı Haydar Ali Yıldız, GAP İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Taçyıldız, Ortodoks Cemaati Ruhani Lideri ve Patrik Vekili Yusuf Çetin’in yanı sıra çok sayıda davetli ve vatandaş katıldı.

Taksim 360 ofislerinde kendine has özellikler

Tarihi doku ve modern mimariyi harmanlayan prestijli konseptiyle odak noktasında
Yatırım değeriyle ön plana çıkan, bu nedenle yerli ve yabancı yatırımcıların odak noktasında yer alan Taksim 360 ofis alanları, 63 ila 630 metrekare arasında değişen büyüklüğe sahip bulunuyor. Konum itibarıyla Tarlabaşı Bulvarı ve tamamen araç trafiğine kapalı olan konsept caddeye cephesi olan ofisler, tarihi dokuyla iç içe olması kadar modern hatları, aydınlık mimarisi ve prestijli konseptiyle de ilgiyi üzerine çekiyor. Taksim’in merkezindeki konumuyla hem ulaşım hem de sosyal yaşam konforu sunan Taksim 360 ofislerinin her biri yalnızca kendine has özellikler barındırıyor.

Projenin yüzde 10’luk bölümünü oluşturan ve satışa çıkarılan ilk etapta yer alan 96 ofis, doktor, avukat, mali müşavir, sanatçı gibi meslek gruplarından öne çıkan isimler tarafından tercih edildi.

Misbah Demircan: Taksim360 Okmeydanı’nda örnek oldu

Anahtar teslim töreninde konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan;

‘’Bugün bir rüyanın gerçek olduğu çok anlamlı bir gün. 2004 yılında Tarlabaşı’na çözüm bulmak amacıyla yola çıktık. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla başladığımız Tarlabaşı projesinde reçeteyi doğru belirledik. Gerekli kanunların düzenlenmesi konusunda tüm paydaşlarla uzlaşarak ilerledik. Geldiğimiz noktada, modern ihtiyaçları karşıladık. Orijinal mimariye ve tarihe saygı gösterdik. Sivil örnekleri koruyarak sonuca ulaştık.

‘’Ada bazlı dönüşüm’’ yapma terminolojisini ilk olarak Taksim360 projesi getirdi. Lübnan ve Londra’da yaşanan kentsel yenileme projelerinde olduğu gibi ortaya Türkiye’de benzer proje örneklerine ilham verecek bir proje çıktı. Taksim360 projesi İstanbul Okmeydanı’nda da ada bazlı dönüşüme örnek oldu.

Biz burada bina yapmıyoruz. Beyoğlu’nu küllerinden hayata kazandırıyoruz. Burasını bir mektep gibi görüyoruz. Bu projeyi dönemim içinde açmış olmak bana ayrıca gurur veriyor. Güzel bir final yaptık, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum’’ dedi.

Teslim töreninde konuşan AK Parti Beyoğlu Başkan Adayı Haydar Ali Yıldız; “Taksim360 projesinde yapılan koruma, aslında şehri koruma adına yapılan bir çalışma. Taksim360 projesi Beyoğlu’nun yenilenerek güzelleşmesine vesile olsun.

Medeniyetler için değişmez üç ana unsur vardır: insan, zaman ve mekan. Biz de aynı anlayışla, tarih, mekan, insan üçgeninde burayı daha güzelleştirerek geleceğe taşımayı amaçlayacağız. Medeniyetlerin merkezi farklı kültürleri yaşam alanları barındırmasıyla ayrı bir yeri olan Beyoğlu, eski bir yerleşim merkezi. Tarihi dokuyu ve şehrin ruhunu koruma açısından meşakkatli geçen bu süreçte yaşamı ileri taşımak anlamında son derece başarılı olan bu güzel çalışmada emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.’’ dedi.

Ortodoks Cemaati Ruhani Lideri ve Patrik Vekili Yusuf Çetin, projede emeği geçen herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından tapu ve temsili anahtar tesliminin gerçekleşti. Proje alanında yer sahibi olanlar anahtar ve tapularını Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Gap İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Taçyıldız ve AK Parti Beyoğlu Belediye Başkan Adayı Haydar Ali Yıldız’ın elinden aldılar.

Taksim 360 ile İstanbul yeni bir yaşam alanına kavuşuyor

İstanbul’un en önemli çekim merkezi olan Taksim Meydanı’na 350 metre, İstiklal Caddesi’ne ise sadece 180 metre mesafede yer alan Taksim 360’ta, 9 ada üzerinde 25 bin metrekare alan üzerine kurulu, ofis, rezidans, konut ve mağaza alanlarıyla birlikte 971 ünite yer alıyor. Projede tüm ofis ve konutlar için yaklaşık 1.000 araç kapasiteli yeraltı otoparkları ve sosyal faaliyetlerin yoğunlaşacağı yaya alanları oluşturuluyor.

Taksim 360 projesini bölgenin en önemli çekim merkezi haline getirecek ve titizlikle yapılacak olan kiracı karması ile 16 bin metrekare kiralanabilir ticari alanları ve 60 bin metrekare alanda, ticari, sosyal ve kültürel olarak tüm ihtiyaçları karşılayacak bir yaşam alanı hayata geçiriliyor. Taksim360’ın tarihi sokak ve caddelerinde sanat galerileri, dünyaca ünlü global lüks markalar, şık mağazalar ve restoranlarla ‘yaşayan sokak’ kavramının hayata geçirilmesi hedefleniyor.

1 Step 1
Talep Formu Request Form
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right