artas

970x250

artas 1.alt .320x100 1 2

İstanbul Havalimanı ulaşım rehberi

Dünyanın en büyük alanına sahip olan İstanbul Havalimanı, 6 Nisan’da sabah 10.00’dan itibaren yolcularını ağırlamaya başlayacak. Vatandaşların, İstanbul Arnavutköy‘de yer alan havalimanına ulaşması için birçok alternatif var. Yetkililer en az 3 saat önce havalimanına gidilmesini tavsiye ediyor. İşte İstanbul Havalimanı’na ulaşım rehberi...

Havalimanında toplu ulaşımın ana yükünü İETT otobüsleri çekecek. Mahmutbey, Mecidiyeköy, Halkalı ve Atatürk Havalimanı’ndan hareket eden otobüsler, toplam 46 İETT aracıyla 498 sefer yapacak. Vatandaşlar 2 tam bilet (5.20 TL) basarak bu hatları kullanabilecek. Otobüslerle ilgili her türlü bilgiye ‘iett.istanbul’dan ulaşılabiliyor.

YANLIŞ GELENE PARASIZ

Posta Gazetesi’nden Hülya Çaylak’ın haberi’ne göre; İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Otobüs AŞ’ye ait HAVAİST, İstanbul Havalimanı’na 5 hatta sefer düzenliyor. 150 lüks araçla yapılan seferlerin fiyatları 16 ile 25 lira arasında değişiyor. Sadece İstanbulkart’ın geçerli olduğu otobüslerde internete bağlanma imkanı da sağlanıyor. Atatürk Havalimanı’ndan İstanbul Havalimanı’na taşınmanın tamamlanmasıyla yani 7 Nisan itibarıyla hat sayısı 20’ye çıkarılacak. HAVAİST ayrıca 6 Nisan’dan itibaren 15 gün boyunca İstanbul Havalimanı yerine yanlışlıkla Atatürk Havalimanı’na gelen yolculara özel ‘ücretsiz’ ring sefer düzenleyecek.

SAATLERİ BURADAN KONTROL EDİN

7 Nisan’dan sonra hat sayısı 20’ye çıkarılacak. Her türlü bilgiye ‘www.hava.ist’ adresinden ulaşılabiliyor. Diğer yandan Apple Store ya da google play’e ‘Havaist’ yazarak cep telefonuna indirilen mobil uygulamayla her hatta ilişkin saat bilgilerine ulaşabilirsiniz.

İLK METRO 2020’DE

İstanbul Havalimanı’nın raylı sistemle şehir merkezine bağlanması için Gayrettepe ile Halkalı olmak üzere iki farklı metro hattında çalışmalar sürüyor. 2020’de Gayrettepe-İstanbul Havalimanı öncelikli olarak hizmete alınacak. Ayrıca Halkalı-İstanbul Havalimanı arasında da raylı sistem altyapısı kurulacak. Bu hat da gelecek yıl içerisinde hizmete alınacak.

DİKKAT! BU YOLLAR KAPANACAK

– Atatürk Havalimanı ile Mahmutbey Batı Kavşağı istikameti 5 Nisan’da saat 22.00 ile 6 Nisan saat 23.59 arasında 26 saat trafiğe kapatılacak.

– Mahmutbey Batı Kavşağı ile İstanbul Havalimanı istikameti 5 Nisan saat 22.00 ile 6 Nisan saat 10.00 arası 12 saat trafiğe kapalı olacak.

– İstanbul Havalimanı ile Atatürk Havalimanı arasındaki Kuzey Marmara Otoyolu ile Basın Ekspress yolu 6 Nisan sabah 10.00’a kadar 9 saat trafiğe kapatılacak.

– Yavuz Sultan Selim ve Kuzey Marmara Otoyolu’nun reşadiye Kavşağı ile Yassıören Kavşağı istikametinde 5 Nisan saat 22.00 ile 6 Nisan saat 10.00 arası gidiş ve geliş yönünde 12 saat trafiğe kapatılacak.

UYGULAMAYI MUTLAKA İNDİRİN

Havalimanının klasik ulaşım yolları dışında bir de yüzde 100 yerli kaynaklarla geliştirilen ‘İstanbul Airport’ adlı mobil uygulaması mevcut. App Store ve google play üzerinden telefona indirilebilen uygulamayla, yolcular evinden havalimanına kaç dakikaya gelebileceğini görecek.Ayrıca havalimanına giden alternatif güzergahlarını öğrenebilecek.

OTOPARK 15 NİSAN’A KADAR BEDAVA

Otopark ücretleri 15 Nisan’a kadar ücretsiz olacak.Yolcular araçlarıyla Avrupa Yakası’nda TEM Otoyolu’ndaki bağlantı noktalarını kullanabilecek. Hasdal Kemerburgaz ile İkitelli tarafından bağlantı var. Otoyol ulaşımında ayrıca D-20, E-80, D-100 karayolu ve Kuzey Marmara Yolu kullanılabilecek.Asya yakasından gelecek araçlı yolcular Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nden de ulaşabilecek.

Posta Gazetesi