İstanbul’a ‘Karadenizli müteahhit’ başkan: Ekrem İmamoğlu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu kimdir? Ekrem İmamoğlu hangi müteahhitlik firmasında görev yaptı? Ekrem İmamoğlu, İBB Başkanı olmadan önce neler yaptı? İşte Ekrem İmamoğlu özgeçmişi, biyografisi...

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu mazbatasını aldı. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde nefes kesen yarışta İstanbul’da kazanan Ekrem İmamoğlu kimdir? 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu 4 milyon 169 bin 765, AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım 4 milyon 156 bin 36 oy aldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu kimdir?

1970 yılında Trabzon‘da dünyaya gelen Ekrem İmamoğlu, ilk ve ortaokulla birlikte lise eğitimini de bu şehirde tamamladı. Eğitimine İstanbul’da devam eden İmamoğlu, İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü’nden mezun oldu.

1992 yılında aile şirketlerinde inşaat ve taahhüt üzerine çalışmalar yaparak başlayan İmamoğlu, Yönetim Kurulu Başkanlığı’na kadar yükseldi.

Okul yıllarında amatör olarak futbol oynayan İmamoğlu, Trabzonspor’da yöneticilik de yaparken, Trabzonspor Basketbol Kulubü’nde kurucu ve başkan yardımcılığı görevi de üstlendi.

Uzun yıllar müteahhitlik yapan Ekrem İmamoğlu, Akçaabat köftecisi dükkanı da açtı.

Güngören’de 1990’lı yıllarda ilk Akçaabat köftecisini açan İmamoğlu, “Üniversite öğrencisiyken mesuliyet almıştım. Yaklaşık 20,21 yaşındaydım. Burasını açtık. Bazen personel yetişmediği zaman alt kata iner, bulaşık yıkardım. Tezgahta usta işi aksatınca ızgaranın başına geçtim. O işi de öğrendim. Hangi işi yaparsanız yapın o işin en iyisini yapmak önemlidir” dedi.

Köfteci dükkanına Recep Tayyip Erdoğan’ı da konuk ettiklerini belirten İmamoğlu, ” Üst katta yemek yemişti. Yoksa o dönemde hesabını ödeyen çıkar tabii ama konuk etmeyi tercih etmiştik. Sıklıkla da ederdik. Öyle özel misafirler geldiği zaman konuk etmeyi severdik. Misafir etmek iyidir böyle yerlerde. O sizin bereketinizi arttırır. O anlamda öyle bir anımız oldu burada” dedi.

EKREM İMAMOĞLU’NUN SİYASİ HAYATI

CHP’ye 2008 yılında üye olan İmamoğlu, 2009 Yerel Seçimleri’nde Beylikdüzü belediye başkanlığı için aday adayı oldu.

CHP MYK’nın 16 Eylül 2009’da İlçe Başkanlığı’na atanan İmamoğlu, aynı yıl CHP’nin Beylikdüzü 1. İlçe Kongresi’nde seçilen ilk İlçe Başkanı oldu.

2014 Yerel Seçimleri’nde CHP’nin Beylikdüzü Belediye Başkanı adayı olarak seçime katılan Ekrem İmamoğlu, oyların yüzde 50,83’ünü alarak Beylikdüzü Belediye Başkanı oldu. CHP, 2009 Yerel Seçimleri’nde ilçede yüzde 44,59 oy almıştı.

DAHA ÖNCE DE İSTANBUL İÇİN ADAY GÖSTERİLMİŞTİ

CHP, geçtiğimiz yıl istifa eden eski İBB Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın yerine aday olarak Ekrem İmamoğlu’nu göstermişti. İl Meclisi’nde yapılan oylamada AK Parti’nin adayı, eski Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, oyların çoğunluğunu alarak belediye başkanlığı koltuğuna oturmuştu.

CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayının, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu olduğu açıklandı.

Evli ve 3 çocuk babası olan Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü Atatürkçü Düşünce Derneği, Beylikdüzü Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Kızılay ve Gürpınarspor Kulübü olmak üzere birçok sivil toplum örgütüne üyedir.

İmamoğlu İnşaat’ın tarihçesi

1950 – Merhum Mevlüt İmamoğlu ve çocukları Mehmet, Alican, Osman İmamoğlu Trabzon merkezine yerleşerek kereste ve ahşap dekorasyon işine başladı.

1970 – Hasan ve Alican İmamoğlu ortaklığında, inşaat malzemeleri toptan ve parakende satışı ve müteahhitlik firmasının alt yapısı oluşturuldu.

1980 – Ali İmamoğlu, Ahmet İmamoğlu ve Murat İmamoğlu gibi ikinci kuşak yöneticilerin firmaya katılmasıyla bir çok farklı noktada yeni şantiyeler kuruldu.

1989 – Yalova ve İstanbul’da kurulan şantiyelere paralel olarak İmamoğlu İnşaat faaliyetlerini İstanbul merkezinde sürdürme kararı aldı.

1995 – İmamoğlu İnşaat, başta İstanbul olmak üzere Trabzon dışındaki faaliyetlerini Hasan İmamoğlu ve Ekrem İmamoğlu yöneticiliğinde sürdürmeye devam etti.

1996 – Gıda ve hizmet sektöründe yeni iştirakler oluşturularak yoluna devam eden İmamoğlu, özellikle Beylikdüzü’nde gerçekleştirdiği İmamoğlu 1, İmamoğlu 2 Siteleri ve Zigana Evleri projeleriyle bölgenin gelişimine katkıda bulunurken isminden de söz ettirmeye başladı.

2002 – Beykent Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ile ortaklaşa oluşturulan Beykonaklar Projesi’ne start verildi.

2006 – Modern mimarisi ve yenilikçi unsurlarıyla Gürpınar’ın marka projeleri arasında yer alan Moodcity’nin temelleri atıldı.

2008 – Ev ve ofis konseptinin en başarılı örneklerinden biri olan Midpoint Projesi Beykent’te yükselmeye başladı.

2010 – İmamoğlu İnşaat’ın yenilikçi yüzünün göstergesi olan ve Büyükçekmece’nin ilk Loft projesi özelliğini taşıyan Zigana Panora 365 hayata geçirildi.

İmamoğlu İnşaat hangi projeleri tamamladı?

İmamoğlu İnşaat tarafından tamamlanan konut ve ofis projeleri şunlar:

– İmamoğlu Konutları
– Beykonaklar
– Zigana Evleri
– Midpoint
– Zigana Panora 365
– Moodcity
– Ofisimiz Beykent
– Evimiz Beylikdüzü

İmamoğlu İnşaat’ın satışı süren projeleri hangileri?

– Zigana Tria

İmamoğlu İnşaat’ın İstanbul’un en gelişmiş ilçelerinden Beylikdüzü’nde 56 ofis, 56 konut olmak üzere 3 blok ile yükselecek olan yeni projesi ZİGANA TRIA ‘da, detaylardan bütüne ulaşan kusursuzluğu ile size ve ailenize yüksek standartlarda, mükemmel bir yaşam ayrıcalığı sunuyor. 5.370 m2 alana kurulu olan ZİGANA TRIA’da 2+1, 3+1 ve 4+1 olmak üzere toplam üç farklı tipte daire bulunuyor.

– Zigana Corner

Şehrin stresinden uzakta, doğayla iç içe keyifli bir yaşam sizleri bekliyor.Şehir yaşantısından ve stresinden uzakta, doğanın içinde yer alıyor.Günlük kişisel ve ev ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz tesislerle modern yaşamı ayağınıza getiriyor. Konforlu yaşamın lüks değil ihtiyaç olduğu düşüncesiyle gerçekleştirilen projelerle hayat şimdi çok daha keyifli …

İmamoğlu İnşaat iletişim

Web: imamogluinsaat.com.tr

imarpanosu.com