GİSP büyüyor

Gayrimenkul İçin Strateji Platformu, Ankara ve İzmir gayrimenkul piyasasında faaliyet gösteren sektör oyuncularını bir araya getirmek, sektöre yön verecek çalışmalar yapmak, yeni işbirliği modelleri oluşturmak üzere GİSP-Ankara ve GİSP-İzmir şubelerini kurdu.

GİSP Yönetim Kurulu Üyesi ve Assan Gayrimenkul İş Geliştirme Direktörü Mehmet Ersül’ün başkanlığında İzmir Four Points Otel’de, gayrimenkul yatırımcıları, şehir plancıları, mimarlar ve sektörün diğer paydaşları ile yapılan toplantıda, İzmir kentsel gelişim süreci, gayrimenkul piyasası ve yeni dönemde atılması gereken adımlar değerlendirildi.

İzmir için yuvarlak masa kurulacak

Toplantı sonrası konuşan Mehmet Ersül, “GİSP olarak, sektör oyuncularıyla birlikte, İzmir gayrimenkul piyasasının durumunu ve yapılmasını gerekenleri her yönü ile tartıştık. Özellikle kentsel dönüşüm çalışmaları yapılırken, İzmir’in kendine özgü şehir kültürünün korunması, azalan gayrimenkul talebi karşısında yapılması gerekenler, kamu nezdinde yaşanan sorunlar gibi çok önemli konular detaylı olarak konuşuldu. GİSP-İzmir üyeleri arasında düzenli yuvarlak masa toplantılarının yapılması ve kamu kurumlarına çözüm önerilerinin düzenli olarak iletilmesi kararı alındı. Önümüzdeki günlerde İzmir gayrimenkul piyasası özelinde bir Yuvarlak Masa toplantısı düzenleyeceğiz.’’ diyerek GİSP’in İzmir’deki varlığının önemini vurguladı.

Öte yandan, GİSP Yönetim Kurulu Başkanı Hakan GÜMÜŞ’ün başkanlığında Ankara Yıldırım Kule’de gerçekleşen şube kurulum toplantısında, Ankara’daki gayrimenkul sektörü paydaşları bir araya geldi. Oldukça verimli geçen toplantı sonrasında konuşan Hakan GÜMÜŞ, “GİSP olarak, İstanbul gayrimenkul sektörü ile Ankara gayrimenkul sektörünü bir ayara getirmek, yeni iş birlikleri üretmek ve kamu kurumlarıyla daha verimli bir çalışma alanı oluşturmak adına, Ankara Şubemizi açma kararı aldık. Toplantımızda, Ankara gayrimenkul piyasasının durumu, sektörümüzün içinden geçtiği dönem, sektörümüzün sorunları ve sorunların çözüm önerileri her yönü ile masaya yatırıldı. GİSP-Ankara, mayıs ayı içinde ‘Kamunun Gayrimenkul Özelinde Dijitalleşmesi’ konulu bir Yuvarlak Masa toplantısı düzenleyecek.’’ dedi.

Yerel çalışmalar yapılacak

Ankara ve İzmir’deki GİSP çalışmalarıyla bütün büyük gayrimenkul pazarlarında, sektöre yön verecek çalışmalar yapmayı hedeflediklerini belirten Gümüş, bu kentlerdeki ilgiden, heyecandan ve motivasyondan çok memnun olduklarını belirtti. GİSP Başkanı, gayrimenkul işinin bütün genel kurallarının yanında oldukça yerel bir iş olduğunu, her pazarın kendine has bir kimliğinin ve işleyişinin olduğundan bahisle GİSP’in daha kapsamlı yerel çalışmalar yapacağını söyleyerek sözlerini noktaladı.