İstanbul-İzmir Otoyolu güzergahı ve bağlantıları

İstanbul-İzmir Otoyolu güzergahı nerede? İstanbul-İzmir Otoyolu güzergahı nasıl? İstanbul-İzmir Otoyolu güzergahı nereden geçiyor? İstanbul-İzmir Otoyolu'na bağlantı yolları hangileri? İstanbul-İzmir Otoyolu güzergahına nasıl bağlanılır? İstanbul-İzmir Otoyolu güzergahına bağlantı nereden? İstanbul-İzmir Otoyolu güzergahı liman bağlantıları nerede? İşte İstanbul-İzmir Otoyolu güzergahı ve bağlantıları...

İstanbul-İzmir Otoyolu güzergahı nereden başlayıp nerede bitiyor? İstanbul-İzmir Otoyolu güzergahı hangi şehirlerden geçiyor? İstanbul-İzmir Otoyolu güzergahı nereden nereye gidiyor? İstanbul-İzmir Otoyolu güzergahı detay bilgileri nerede? İstanbul-İzmir Otoyolu’na bağlantı yolları hangileri? İstanbul-İzmir Otoyolu güzergahına nereden bağlanılır? İstanbul-İzmir Otoyolu bağlantı noktaları nerede? İşte İstanbul-İzmir Otoyolu güzergahı ve bağlantıları…

İstanbul-İzmir Otoyolu güzergahı

İstanbul-İzmir Otoyolu güzergahı; Anadolu Otoyolu üzerinde yer alan Gebze Köprülü Kavşağı’ndan Ankara istikametinde yaklaşık 2,5 km ileride yapılan Muallimköy Kavşağı ile başlayıp,

Dilovası – Hersekburnu arasında inşa edilen Osmangazi Köprüsü ile İzmit Körfezini aşarak ve Yalova – İzmit Devlet Yoluna Altınova Kavşağı ile bağlanıp, Devlet Yoluna paralel ilerliyor.

Orhangazi Kavşağı’ndan sonra Gemlik İlçesinin güneyinden devam eden güzergâh, Ovaakça mevkiinde Çağlayan Kavşağı’nda Bursa Çevre Otoyolu’na bağlanıyor. Proje güzergâhı, Bursa Batı Kavşağını takiben devam eden kesimlerde Uluabat Gölü’nün kuzeyini kat ederek Karacabey’den itibaren güney-batıya yönelip Susurluk ve Balıkesir’in kuzeyinden Savaştepe’ye, devamında Soma-Akhisar-Saruhanlı-Turgutlu ilçeleri civarından geçip Karasuluk mevkiinde İzmir Çevre Yolu üzerindeki Otogar Kavşağı’nda son buluyor.

İstanbul-İzmir Otoyolu güzergahı bağlantıları

Özellikle ağır vasıta ağırlıklı yoğun trafiğe hizmet eden yol güzergahında; trafik ve can güvenliğinin sağlanması, seyahat süresinin kısalması, bölge turizminin ve sanayinin gelişimine katkıda bulunmasını amaçlayan projenin hayata geçirilmesi ile Ege ve Marmara Bölgelerinin ulaşım altyapısının beklentileri karşılayabilmesi, sanayinin ihtiyaç duyduğu yeni yatırım alanlarının oluşturulması ve bölgedeki limanlar, demiryolu ve hava ulaşım sistemlerinin karayolu ulaşım projeleriyle entegrasyonu sağlanacak.

İstanbul-İzmir Otoyolu hangi yollara bağlanıyor?

İstanbul-İzmir Otoyolu’nun açılmasıyla; Edirne-İstanbul-Ankara Otoyolu ile İzmir-Aydın, İzmir-Çeşme Otoyolu birleşerek ülke ekonomisinin omurgasını oluşturan Marmara ve Ege Bölgeleri tam erişme kontrollü otoyol ağı ile bağlanacak.

Ayrıca projenin, yapımı devam eden Kuzey Marmara Otoyolu (YSS Köprüsü dâhil), Çanakkale Malkara Otoyolu (1915 Çanakkale Köprüsü dâhil) ve yapımı planlanan Kınalı-Malkara ve Çanakkale-Savaştepe Otoyolu ile birlikte Marmara Otoyol entegrasyonu tamamlanacak, İzmir ve Aydın’ın; Bursa, Kocaeli ve İstanbul’a olan mesafesi kısalarak, ulaşımı hızlandıracak; böylece Ege Bölgesi’nin ekonomisine ve tarımına katkıda bulunacak.

İstanbul-İzmir Otoyolu güzergahı liman bağlantısı

Proje kapsamında otoyol güzergâhında bulunan iller ile çevre illerin mevcut sanayi üretimlerini ve gelişen sanayi yatırım hammaddelerini karşılıklı olarak tüketim ve üretim merkezlerine taşınarak, İzmir Limanı başta olmak üzere Marmara bölgesi limanları ve Çandarlı Limanına bağlantı sağlanması planlanıyor.

İstanbul-İzmir Otoyolu güzergahının turizme katkısı ne olacak?

İstanbul –İzmir Otoyolu’nun Bursa’nın İstanbul ve İzmir’e olan mesafesini kısaltacak olan otoyol ile 3 saat olan İstanbul Bursa arası ulaşım 1 saate düşecek. Otoyol aynı zamanda, İzmir ve Aydın illerinin turizm sezonunu uzatarak Çeşme, Foça, Dikili, Kuşadası, Selçuk, Didim, Bodrum ve Bergama gibi turizm merkezlerinin ziyaretçi sayısını artıracak, Marmara ve Ege Bölgelerinin turizm ve ticaret potansiyeli olan Akdeniz Bölgesi’ne ulaşımını daha da kısaltacak.