Tatile çıkarken bu önlemleri alın!

Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte tatil için hazırlıklar başladı. Tatil telaşıyla valizler yapılırken, “Biz yokken evimiz güvende olacak mı?” sorusu da, tatilcilerin aklını kurcalayan soruların başında geliyor. Oysaki tatile çıkmadan alacağınız bazı basit önlemlerle hırsızlardan ya da su baskını, yangın gibi beklenmedik olaylardan kurtulmak mümkün.

Ev ya da işyerlerini hırsızlardan ya da su baskını, yangın gibi beklenmedik olaylardan korumak için en kapsamlı yöntemin tam kapsamlı elektronik güvenlik sistemi kullanmak olduğunu dile getiren Kale Güvenlik Sistemleri Direktörü Melih İke, bayramda siz yokken eviniz ya da işyerinizin güvenliği için alınması gereken önlemleri paylaştı.

Tüm kapıları kilitlediğinizden emin olun

Kale Güvenlik Sistemleri Direktörü Melih İke…

Geçtiğimiz yıl gerçekleştirdikleri “Türkiye’nin Güvenlik Alışkanlıkları” araştırması sonuçlarına göre, Türkiye’nin ev ve iş yeri güvenliği konusunda en büyük kaygısının yüzde 75 ile hırsızlık olduğunu ve araştırmaya katılanların yüzde 56’sının yakın çevresinde hırsızlık olayı yaşandığını belirtmesine rağmen, temel önlemleri almadığını dile getiren İke şöyle konuştu: “Araştırmaya katılanlar, hırsızdan endişe duyduklarını söylemelerine rağmen, yüzde 38’i evden çıkarken, yüzde 49’u ise gece yatarken kapıyı kilitlemediklerini belirtiyor. Siz siz olun, tatile çıkmadan önce mutlaka ev ya da işyerinizdeki tüm kapıların kilitlendiğinden emin olun. Çünkü kilitlenmeyen kapı, aslında kapalı değildir.”

Doğalgazı kesin, su vanalarını kapatın

Araştırmaya göre ev ve iş yeri güvenliği konusunda diğer önemli kaygı nedenlerinin yüzde 64 ile yangın, yüzde 49 ile fişte ya da ocakta bir şey unutmak, yüzde 45 ile anahtarı kapıda unutmak olduğunu söyleyen İke, “Yangın, su basması, fişte veya ocakta bir şey unutmak, anahtarı kapıda unutmak, gaz kaçağı gibi nedenlerden dolayı oluşabilecek hasarı önlemek mümkün. Tatile gitmeden alacağınız basit önlemlerle bu konuda tedbirli davranabilirsiniz. Bunun için öncelikle doğalgaz ve su vanalarını kapalı konuma getirin. Evden çıkmadan tüm prizlerin boş olduğunu kontrol edin” dedi.

Tam kapsam elektronik güvenlik sistemlerini tercih edin

İke, doğalgaz ya da su vanalarını kapatmanın tatildeyken oluşabilecek beklenmedik olaylar için yalnızca basit bir tedbir niteliğinde olduğunu belirterek, “Türkiye’de tam kapsam elektronik güvenlik sistemi aboneliği daha çok hırsızlar için caydırıcı olma özelliği ile biliniyor. Aslında duman, su veya gaza duyarlı detektörler alarm sistemi sahiplerini anında uyararak, oluşabilecek hasarı önlemeye yardımcı oluyor. Tam kapsam güvenlik sağlayan alarm sistemleri ile herhangi bir kayıp yaşanmadan önleminizi alın, gaz kaçağı ya da su baskını riskini minimuma indirerek evinizi koruyun. Güvenlik sisteminiz dahilinde, anahtarı kapı üzerinde unutursanız alarmı çalan silindirleri tercih ederek, tatile giderken kapıda anahtar unutma derdini ortadan kaldırın. Ayrıca alarm ile birlikte mutlaka yüzlerin, plakaların ve ihtiyaç duyulacak diğer göstergelerin net bir şekilde görülebildiği yüksek çözünürlüklü ve full HD kalitede kamera takip sistemlerini tercih edin. Böylece dilediğinizde telefonunuz üzerinden evinizi ya da işyerinizi, bu kameralar aracılığıyla kontrol edin ve tatilin keyfini doya doya çıkarın” şeklinde konuştu.