artas

970x250

artas 1.alt .320x100 1 2

Yeni Fikirtepe Derneği geliyor: Yeni Fikir-Der

Fikirtepe kentsel dönüşüm pilot bölgesinde sorunların çığ gibi büyümesi, bir türlü çözülememesi; bölgede bulunan FİDEM, Fikentder ve Fikirtepe Derneği gibi sivil toplum kuruluşlarına yenisini ekledi: Yeni Fikir-Der... Leke Fikirtepe platformunun içinden doğan derneğin resmi açılışı yakında... Detaylar şöyle...

Fikirtepe kentsel dönüşüm pilot bölgesinde yeni dernek heyecanı yaşanıyor. Fikirtepe’de özellikle de bitmemiş, hatta yıkılıp inşaat çukuru dahil açılmamış, kira yardımı ödemeleri çıkmaza girmiş halkın içinden yeni bir sivil toplum kuruluşu doğdu. Basında ‘Leke Fikirtepe Platformu’ olarak kendini gösteren Fikirtepe mağdurları, Yeni Fikirtepe Derneği’nde buluştu. Yeni Fikir-Der, kentsel dönüşümde 2005 yılında pilot bölge seçilen Kadıköy Fikirtepe’de, arsa ve konut sahibi 65 bini bulan mağduru temsil edecek.

Yeni Fikirtepe Derneği ne zaman kuruldu? 

Yeni Fikirtepe Derneği, Yeni Fikir-Der (Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Gelişim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği) kuruluş tarihi 16 Temmuz 2019 olarak kayıtlara geçti.

Yeni Fikir-Der’in hangi amaçla kuruldu?

Yeni Fikir-Der, basına ve kamuoyuna Fikirtepe halkının şu taleplerini dile getirecek:

– Fikirtepe’de evleri yıkılan mağdur vatandaşlara kanuna uygun olarak acilen kira yardımı yapılması,

– Fikirtepe’de maketten ev satın alarak mağdur olan vatandaşlara evlerinin en kısa sürede teslim edilmesi,

– T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı himayesinde Fikirtepe kentsel dönüşüm sürecinin yönetilmesi ve projelerin tamamlanması,

– Fikirtepe’nin sorunlarını çözecek kanun çıkarılması,

– Tüm Fikirtepe projelerinin ve alt yapının tamamlanması,

– 5 yıllık bir program yapılarak kamuoyuna ilan edilmesi taleplerini iletecek, kamu yetkililerinden alınan sözlerin takipçisi olacak.

Yeni Fikirtepe Derneği Yeni Fikir-Der ne zaman tanıtılacak?

Yeni Fikir-Der’in resmi açılışı önümüzdeki hafta içinde gerçekleşmesi planlanıyor.

Yeni Fikir-Der kimler tarafından kuruldu?

Türkiye’nin İmar ve Kentsel Dönüşüm Platformu imarpanosu.com’un edindiği bilgilere göre; Yeni Fikir-Der, Leke Fikirtepe Platformu Sözcüsü Engin Akgüzel başkanlığında 8 kurucu üye tarafından hayata geçirildi. İşte Yeni Fikir-Der’in (Geçici) Yönetim Kurulu:

– Engin Akgüzel (Başkan)

– Menderes Yavuz (Başkan Yardımcısı)

– Bircan Doğan (Genel Sekreter)

– Mert Karaçayır (Sayman)

– Mehmet Ateş (Yönetim Kurulu Üyesi)

– İlknur Evren (Kurucu Üye)

– Nevzat Atmaca (Kurucu Üye)

– Özgür Çağlar Aksu (Kurucu Üye)

Yeni Fikir-Der nerede?

Yeni Fikir-Der (Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Gelişim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği), Dumlupınar Pelin Sokak No: 46 Fikirtepe Kadıköy İstanbul adresinde faaliyete geçecek.

imarpanosu.com