artas

970x250

artas 1.alt .320x100 1 2

Fikirtepe’den İNDER Başkanı’na cevap: Şapkamız bile alındı!

Yeni Fikir-Der, 'kriz nedeniyle fizibilitesi kalmayan projelerdeki arsa sahiplerinin de şapkalarını önlerine alıp bir kez daha düşünmesi'ni tavsiye eden İNDER Başkanı Durbakayım'a karşı çıktı: Fikirtepe halkının şapkası bile alındı!..

Emre KULCANAY imarpanosu.com ÖZEL HABER

Fikirtepe’de Teknik Yapı markasıyla kentsel dönüşüm konut projeleri hayata geçiren Nazmi Durbakayım, İNDER Başkanı olarak yaptığı 17 Ağustos açıklamasıyla Fikirtepe halkının tepkisini çekti.

Yeni Fikir-Der (Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Gelişim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği), imarpanosu.com’un “Projeyi bitiremeyen müteahhit fedakar, yıllardır bekleyen arsa sahibi ‘tekrar düşünsün’!” başlığıyla yayınlayıp Twitter’da paylaştığı haberi kaynak göstererek tepki gösterdi.

Teknik Yapı ve İNDER Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nin 20’inci yıl dönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada şunları söylemişti:

“‘Kat Mülkiyeti Kanunu’nun ardına sığınan bireyler ise birkaç metrekare uğruna dönüşüm projelerini kilitleyerek yüzlerce hak sahibini tabut binalarda yaşamaya mahkum edebiliyor. Arsa sahipleri can güvenliklerini ikinci planda tutarak daha fazla rant ve pay derdine düşerken, kurumsallaşamamış firmalar kentsel dönüşüm için devletin sunduğu imkanları rant uğruna suiistimal ediyor.

Diğer taraftan mevcut ekonomik koşullarda bile; yaptığı sözleşmelere bağlı kalarak projelerini tamamlama gayreti içindeki müteahittler her türlü fedakarlığı yaparken, kriz nedeniyle fizibilitesi kalmayan projelerdeki arsa sahiplerinin de şapkalarını önlerine alıp bir kez daha düşünmesi gerektiğine inanıyoruz.”

Yeni Fikir-Der: Fedakar müteahhitlerin hangisi?..

İNDER Başkanı Durbakayım’ın açıklamasında yer alan cümleleri değerlendiren Yeni Fikir-Der, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Durbakayım’ın kentsel dönüşüm müteahhitleri için kullandığı ‘her türlü fedakarlığı yapıyorlar’ ifadesine “Fedakar müteahhitlerin hangisi şu an #Fikirtepe’de inşaatını devam ettiriyor? Hangisi kira ödemesini yapıyor bir tane örnek alalım yeter” sözleriyle karşı çıktı.

Şapka mı kaldı?

Durbakayım’ın ‘Rant uğruna suistimal yapıldığı’ tespitine katıldığını ifade eden Yeni Fikir-Der, İNDER Başkanı’nın ‘kriz nedeniyle fizibilitesi kalmayan projelerdeki arsa sahiplerinin de şapkalarını önlerine alıp bir kez daha düşünmesi gerektiğine inanıyoruz’ cümlesine de “Fikirtepe halkının şapkası bile alındı” diyerek cevap verdi.

İşte o tweet;

imarpanosu.com