Fikirtepe’nin 2013 imar planları iptal!

İMO İstanbul Şubesi, 1/5000 ölçekli Fikirtepe ve Çevresi Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Fikirtepe ve Çevresi Uygulama Planı'nın, açtıkları dava sonucu İstanbul 6. İdare Mahkemesi tarafından iptal edildiğini duyurdu. İşte detaylar...

Emre KULCANAY imarpanosu.com ÖZEL HABER

Fikirtepe kentsel dönüşüm pilot bölgesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 2013 tarihinde onaylanan 1/5000 ölçekli Fikirtepe ve Çevresi Nazım İmar Planı ile 1/1000 ölçekli Fikirtepe ve Çevresi Uygulama İmar Planı, İstanbul 6. İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi.

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi ve Mimarlar Odası İstanbul Şubesi tarafından, ‘bölgenin sosyal donatı alanlarının zarar göreceği, şehircilik ilkeleri, koruma-kullanma ve planlama esasları ile kamu yararı yönünden hukuka aykırı olduğu’ ileri sürülerek açılan davada İstanbul 6. İdare Mahkemesi dava konusu planların iptaline karar verdi.

İnşaat Mühendisleri Odası duyurdu

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu’nun internet sitesi ve Facebook sayfasından paylaşılan bilgi notu şöyle;

“TMMOB İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI İSTANBUL ŞUBESİ ve TMMOB MiMARLAR ODASI ISTANBUL ŞUBESİ olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na 02/ 08 /2013 onay tarihli 1/5000 olçekli İstanbul ili Kadıköy İlçesi Fikirtepe ve Çevresi Nazım imar Planı ile 1/1000 ölçekli İstanbul ili, Kadıköy ilçesi, Fikirtepe ve çevresi Uygulama İmar Planlarının bölgenin sosyal donatı alanlanlarının zarar göreceği, şehircilik ilkeleri, koruma-kullanma ve planlama esasları ile kamu yararı yönünden hukuka aykırı olduğu ileri sürülerek açılan davada İstanbul 6. İdare Mahkemesi dava konusu planların iptaline karar vermiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

TMMOB İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI
İSTANBUL ŞUBESİ YÖNETİM KURULU”

FİKİRTEPE’DE BAKANLIK TARAFINDAN 2013 ONAYLI PLANLARI İPTAL EDEN KARAR 




imarpanosu.com