1 Step 1
Talep Formu
Request Form
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right

Bodrum’da mühürlenen projeler hangileri?

Bodrum'da hangi projeler mühürlendi? Bodrum'da mühürlenen villa, konut, otel projeleri hangileri? Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından inşaatı mühürlenen Bodrum projeleri hangileri? İşte isim isim projeler...

Bakan Kurum, Sözcü’nün gündeme getirdiği Bodrum Gündoğan’daki tartışılan The Bo Viera projesinin de aralarında bulunduğu 8 projenin mühürlendiğini açıkladı.

Kurum’un verdiği bilgilere göre imar planına ve yapı ruhsatlarına aykırı yapılaşmanın olduğu projeler, Yalıkavak’ta 75 konut, Gündoğan’da 90 odalı otel ve 330 konut, Gölköy’de 116 konut, Yalıkavakta 350 konut, otel ve kıyı yapıları, Göktürkbükü’nde 50 adet konut ve otel, Yalıkavak 70 adet konut Gümbet’te 131 konut ve Yalıçiftlik’te 400 adet konuttan oluşuyor.

Bodrum’da mühürlenen lüx villa, konut ve otel projeleri

Kurum açıklamasında firma ve isim vermezken, SÖZCÜ’nün edindiği bilgiye göre kanuna aykırı yapılaşma nedeniyle cezai işlem uygulanan projeler şöyle:

1- Four Seasons,

2- Varyap Yalıkavak,

3- Le Chic,

4- Mandarin Oriental,

5- Bodrum Demirbükü,

6- Bodrum Yalıçiftlik,

7- Epique Island,

8- Bo Viera.

SÖZCÜ’nün ulaştığı bazı proje sahipleri henüz kendilerine bir tebligat yapılmadığını ve yapı tatil tutanağının sunulmadığını belirtti.

YIKIM VE PARA CEZASI

Toplamda 1611 konut ve 4 otel inşaatının durdurulduğunu söyleyen Murat Kurum, “İmara ve yapı ruhsatlarına aykırılıkların giderilmesi için firmalara bir ay süre verildi. Eğer giderilmezse biz valilik aracalığıyla gidereceğiz. İmar Kanunu gereği yıkım ve para cezası uygulaması da yapılacak” dedi.

Sözcü

1 Step 1
Talep Formu Request Form
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right