Ekrem İmamoğlu’nun iş vaatleri ne oldu?

Ekrem İmamoğlu'nun iş vaatleri için neler yapıldı? CHP'li Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adaylığı sürecinde vaat ettiği istihdam sağlama projesi ne durumda? İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun iş, istihdam vaatleri ne oldu? İmamoğlu'ndan açıklama var...

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB’nin Saraçhane’deki merkez binasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. İBB Başkanı İmamoğlu, 31 Mart ve 23 Haziran seçimleri öncesinde İstanbul halkına verdiği ‘iş’, ‘istihdam’ vaatleriyle ilgili soruyu şöyle cevapladı:

EKREM İMAMOĞLU’NUN ‘İSTİHDAM VAATLERİ’NDE SON DURUM

“Dilerdim ki bu taahhütlerimizi tam takip etseydiniz. 200 bin kişiye iş bulacağımız takvimimiz 5 yıl. 5 yıl görev süresince. Çalışmalarımız başladı. Bölgesel İstihdam Ofisleri kuruyoruz. O istihdam ofisleri, kent akedemilerimizle ve İSMEK’lerle insanları hem meslek sahibi yapacağız hem de onlara uygun iş bulacağız. İşe göre insan yetiştirip, iş bulacağız. İhmal edilmiş İstanbul şehri. 350 bin genç işsiz var. Bu şehrin değil, bu ülkenin büyük bir işsizlik sorunu var. Son 30-40 yılın en büyük işsizliğini yaşıyor bütün ülke.

Bunun sebebi var: Ekonomi. Ekonominin kötü durumda olmasının sebebi var; iktidarın kötü ekonomi yönetimi. Yani biz 200 bin insana, İstanbul’un kaynaklarıyla ve İstanbul’un kabiliyetleriyle 5 yıl içerisinde sistemli bir şekilde iş bulacağız.

Ama ben sizin İktidara soramadığınızı buradan soruyorum; umuyorum iktidar da işsizlere nasıl iş bulacağı konusunda önümüze inandırıcı ve tatmin edici bir takvim koyar. Zira insanlar çok kötü durumda. Bu derin sorun dururken İstanbul’un seçilmiş belediye başkanına laf atmakla veya laf üretmekle bu sorunlar çözülmez. Biz de uğraşacağız. Biz, sorumlu insanlarız. Kendimi 16 milyon insanın yaşadığı her derdi ile sorumlu kabul ediyorum.”

TÜRGEV, TÜGVA, Ensar Vakfı binaları İstanbullu’nun oldu

Ekrem İmamoğlu’ndan ‘İstanbul’a kayyum’ dedikodusuna cevap!

İBB