artas

970x250

artas 1.alt .320x100 1 2

İki Yaka şikayet edildi, Barsan Yapı uyarıldı!

İki Yaka projesi, güvenlik nedeniyle şikayet edildi... Barsan Yapı tarafından Fikirtepe kentsel dönüşüm pilot bölgesinde hayata geçirilen İki Yaka projesi, yaşam süren konutlar açısından oluşturduğu güvenlik tehdidi nedeniyle Yeni FikirDer tarafından şikayet edildi. İşte gelen belgeleriyle gelen cevaplar ve Barsan Yapı'ya yapılan uyarılar...

Emre KULCANAY imarpanosu.com ÖZEL HABER

İki Yaka isimli kentsel dönüşüm projesi, iksa sorunu nedeniyle Yeni Fikirtepe Derneği (Yeni-FikirDer) tarafından Kadıköy Belediyesi’ne ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne şikayet edildi.  İki belediye de Barsan Yapı’yı resmi yolla uyardı. imarpanosu.com Barsan Yapı tarafından Fikirtepe kentsel dönüşüm bölgesinde hayata geçirilen İki Yaka projesinin halen oturum ve yaşam süren konutlar için kayma ve yıkılma tehdidi içeren iksa sorununu daha önce şu haberle gündeme getirmişti:

Fikirtepe’deki o projeye ‘güvenlik’ uyarısı: ‘Yukarıda yaşayanlar var’

Yeni FikirDer tarafından yapılan açıklamada, derneğin şikayeti üzerine Kadıköy Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin harekete geçerek incelemelerde bulunduğu ve projedeki iksa sorunu nedeniyle firmanın uyarıldığı bildirildi. Öte yandan İBB’nin yine Fikirtepe’de kentsel dönüşüm konut projesi inşa eden üç firmayı da uyardığı bilgisi de yer aldı. İşte o açıklama ve belediyelerin yazıları…

İBB, Barsan Yapı’yı uyardı

“YENİFİKİRDER KAMUOYU BİLGİLENDİRMESİ

16 Eylül 2019 tarihinde derneğimiz YENİFİKİNDER tarafından müteahhitliğini Barsan Yapı Sanayi Ticaret A.Ş.’nin üstlendiği İki Yaka projesi hakkında yaptığı güvenlik uyarısı sonrası İstanbul Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ve Kadıköy Belediye Başkanlığı Yapı Kontrol Müdürlüğü’nden derneğimize ilgili cevaplar ulaştırılmıştır.

Bu belgeler kapsamında 08.07.2019 tarihinde İBB Fen İşleri Daire Başkanı sayın Mustafa Özkan Dönmez imzalı, 22.07.2019 tarihli Kadıköy Belediyesi Yapı Kontrol Müdürü sayın Feyza Gür Baykara imzalı yazılarında yüklenici firma Barsan Yapı Sanayi Ticaret A.Ş.’ye gerekli uyarıların yapıldığı görülmektedir.

Üç firmaya da uyarı gitti

Bu bilgilendirme yazılarının yüklenici firmalar ile İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne iletildiği ayrıca Sefa İnşaat, Mist İnşaat, Pana-Selimoğlu inşaat hakkında güvenlik tedbirlerinin yetersizliği vb konularda başkaca yüklenici firmalara da uyarılarda bulunulduğu tarafımızca görülmüştür.

Yüklenici firmanın uyarılar sonrası şantiye sahasında hala iş sağlığı, güvenliği, çevre konutlarda yaşamını sürdüren vatandaşların güvenliği konularında tedbir almamış olduğu da takibimizdedir.

Yüklenici firmanın gerekli tedbirleri almaması halinde derneğimiz YENİFİKİRDER tüm vatandaşlarımızın güvence altına alınmış Anayasal hakkı olan;(Anayasa madde 56- Herkes, sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkına sahiptir. Çevreyi geliştirmek, çevre sağlığını korumak ve çevre kirlenmesini önlemek devletin ve vatandaşların ödevidir. Devlet, herkesin hayatını, beden ve ruh sağlığı içinde sürdürmesini sağlamak; insan ve madde gücünde tasarruf ve verimi artırarak, işbirliğini gerçekleştirmek amacıyla sağlık kuruluşlarını tek elden planlayıp hizmet vermesini düzenler. Devlet, bu görevini kamu ve özel kesimlerdeki sağlık ve sosyal kurumlarından yararlanarak, onları denetleyerek yerine getirir) Maddesi kapsamında sorumluluğunu yerine getirmeyen tüm yetkililer hakkında yasal yollara başvuracaktır.

Derneğimiz YENİFİKİRDER Toplumumuzun zararına olan etkenlerin ortadan kaldırılması için mücadele etmek, Halkımızın çıkarlarını ve haklarını korumak için çalışmalar yapmak misyonu ile hareket etmeye devam edecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

YENİFİKİRDER-YENİ FİKİRTEPE KENTSEL DÖNÜŞÜM GELİŞİM YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ”

imarpanosu.com