Magyar: En batıdaki Türkler’iz, tek eksiğimiz Atatürk

Polat Holding ve Gül Baba Vakfı Başkanı Adnan Polat’ın Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de düzenlediği Gül Baba gecesinde konuşan Macaristan Dışişleri Bakanlığı İkinci Yardımcısı Levente Magyar, açıklamalarıyla Türkler’in gönlünü fethetti... İşte o cümleler...

Emre KULCANAY imarpanosu.com Özel Haber / MACARİSTAN

Polat Holding ve Gül Baba Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat’ın Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de düzenlediği davete katılan Macaristan Dışişleri Bakanlığı İkinci Yardımcısı Levente Magyar, yaptığı açıklamalarla Türkler’in gönüllerini fethetti.

Macar halkı için “En batıdaki Türkler” tanımınını yapan Magyar, Macaristan’ın Türkiye’yi, ‘Atatürk gibi bir lidere sahip olamadığı için kıskandığını’ söyledi. Mustafa Kemal Atatürk gibi bir liderleri olmadığı için Macaristan’ın tarih boyunca toprak, nüfus ve gelişmekte zaman kaybettiğini ifade etti. Magyar şunları söyledi:

Macar Bakan Yardımcısı: “En batıdaki Türkler’iz”

“Bizler, en batıdaki Türkler’iz… Macaristan’ın em biyük tarihi trajedisi, Mustafa Kemal Atatürk’ün Macar olmamasıydı…

Bizim Atatürk gibi liderimiz yoktu ve parçalandık. İnanınız bana, Macarlar Atatürk dışında pek az devlet adamına bu kadar saygı duyuyorlar.

Sizi kıskanıyoruz, Atatürk bir Macar olmadığı için”

Biz aslında kıskanıyoruz sizi Atatürk yüzünden. Topraklarımızın 2/3’ünü kaybettik, nüfus kaybettik, sosyalizm geldi…

Macaristan’ı birlikte geliştirelim”

200 yıllık zorluktan sonra Macaristan kendisini yeniden restore ediyor. Bu ülkeyi ayakta tutan enerji ve dinamizme , heyecanımıza bakınız ve onu hissediniz. Biz 100 yıl gecikmiş olmuş, inşallah sizinle sizin gözünüzde kapatırız. Macaristan’a sempati duyarsanız sizinle birlikte geliştiririz ülkeyi.”