1 Step 1
Talep Formu
Request Form
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right

Yabancıya konut satışı düştü!

TÜİK Ekim ayına ait konut satış istatistiklerini açıkladı. Ekim 2019 Konut Satış İstatistikleri'ne göre yabancıya konut satışı düşüş gösterdi. Peki Ekim'de yabancıya konut satışı ne kadar azaldı? Ekim'de yabancıya ne kadar konut satıldı? En çok hangi ülke vatandaşları konut aldı Türkiye'den, hangi şehirden? İşte detaylar...

Yabancıya konut satışı ne kadar düştü? Yabancıya konut satışı verilerinde son durum nedir? Yabancıya konut satışı ne kadar azaldı? Yabancıya kaç konut satıldı? Yabancı ülke vatandaşları Türkiye’den hangi şehirden, ne kadar konut aldı? İşte TÜİK Ekim 2019 Konut Satış İstatistikleri’nden yabancıya konut satışı detayları…

Yabancıya konut satışı azaldı

TÜİK verilerine göre; Ekim ayında yabancılara 2019 yılı Ekim ayında toplam 4 bin 272 konut satışı gerçekleşti. Bu satış rakamıyla yabancılara yapılan konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 31.9 düşüş gösterdi.

Yabancı, hangi şehirden kaç konut aldı?

Yabancılara yapılan konut satışlarında, Ekim 2019’da ilk sırayı 2 bin 43 konut satışı ile İstanbul aldı.

İstanbul ilini sırasıyla 912 konut satışı ile Antalya, 215 konut satışı ile Bursa, 192 konut satışı ile Ankara ve 134 konut satışı ile Yalova izledi.

Konut kredisi faiz indirimi satışları zıplattı: Artış yüzde 525!

Hangi ülke vatandaşları Türkiye’den konut aldı?

Ülke uyruklarına göre en çok konut satışı Irak vatandaşlarına yapıldı. Ekim ayında Irak vatandaşları Türkiye’den 597 konut satın aldı.

Irak’ı sırasıyla, 536 konut ile İran, 292 konut ile Rusya Federasyonu, 225 konut ile Almanya ve 185 konut ile Afganistan izledi.

Kaç yeni konut satıldı? TÜİK Ekim 2019 verileri!

imarpanosu.com

1 Step 1
Talep Formu Request Form
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right