İlim Yayma Vakfı 500 bin TL ödül verecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın ‘Mütevelli Heyeti Başkan Vekili’ olduğu İlim Yayma Vakfı, bu yıl ilki düzenlenecek akademi ödüllerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılacağı törende toplam 500 bin TL ödül dağıtacak. Bilimsel çalışmanın desteklendiği ödüller hakkında detaylar bugün Bilal Erdoğan tarafından açıklandı. İşte İlim Yayma Vakfı ödül miktarları…

İlim Yayma Vakfı ödülleri ne zaman verilecek? İlim Yayma Vakfı ne kadar ödül dağıtacak? İlim Yayma Vakfı kimin? Bilal Erdoğan İlim Yayma Vakfı Başkanı mı? İlim Yayma Vakfı Bilal Erdoğan tarafından mı yönetiliyor? İlim Yayma Vakfı ödülleri kimlere verilecek? İlim Yayma Vakfı ödül töreni ne zaman? İlim Yayma Vakfı ödüllerini kim verecek? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İlim Yayma Vakfı ödül törenine katılacak mı? İlim Yayma Vakfı ödül töreni nerede? İlim Yayma Vakfı yönetiminde kimler var? İlim Yayma Vakfı ödülleri hangi çalışmalara verilecek? İşte İlim Yayma Vakfı ödülleri ve töreni hakkında detaylar…

İlim Yayma Vakfı, bilimsel çalışma yapanları desteklemek için bu yıl ilki düzenlenecek tören ile toplam 500 bin TL ödül verecek. AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Necmettin Bilal Erdoğan’ın Mütevelli Heyeti Başkan Vekili olduğu İlim Yayma Vakfı ödülleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılacağı törenle sahiplerine verilecek.

İlim Yayma Vakfı neden ödül verecek?

Türkiye’nin adını bilimsel ve akademik çalışmalarıyla dünyaya duyurmayı amaçlayan bilim insanlarına verilecek ödüller hakkında açıklamayı bugün Bilal Erdoğan yaptı. İlim Yayma Vakfı Mütellli Heyeti Başkan Vekili Bilal Erdoğan, “İlim yayma ödülleri, Türkiye’nin bilim ve ilim dünyasında bugüne kadar verilen en büyük ödül niteliği taşıyor. İlim Yayma Ödülleri, İlim Yayma Vakfı ve İlim Yayma Cemiyeti’nin sürdürdüğü eğitime katkı vizyonuna uygun olarak ülkemize yüksek fayda sağlayacak çalışmaları keşfetmek ve teşvik etmek amacıyla iki yılda bir verilecek. Amacımız bu alanlarda gerçekleştirilen büyük başarıların ülkemiz ve insanlığın hizmetine sunulmasıdır” dedi.

İlim Yayma Ödülleri hangi kategorilerde verilecek?

İlim Yayma Ödülleri kapsamında;

– Büyük Ödül,

– Sosyal Bilimler ile Mühendislik

– Doğa ve Sağlık Bilimleri olmak üzere 3 ana kategoride ödül verilecek.

İlim Yayma Vakfı yönetiminde kimler var?

İlim Yayma Vakfı yönetiminde şu isimler yer alıyor:

İlim Yayma Vakfı Başkanı Yücel Çelikbilek, İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Yusuf Tülün,  Mütevelli Heyeti Başkan Vekili N. Bilal Erdoğan, Vakıf Genel Müdürü Adem Yavuz, İlim Yayma Vakfı Akademik Danışma Kurulu Başkanı Doç. Dr. İdris Sarısoy…

İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkan Vekili N. Bilal Erdoğan, ödüllerin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verileceğini açıkladı… Detaylar haberde…

İlim Yayma Ödülleri kaç TL?

Sepetçiler Kasrı’nda düzenlenen İlim Yayma Ödülleri basın toplantısında konuşan Erdoğan, ‘İlim Yayma Ödülleri’ ödül miktarlarını da şöyle açıkladı:

“Akademisyenler, araştırmacılar, ülkemizin ve insanlığın hayrına katkı sağlayanlar, toplumda yaygın etki oluşturan kişiler ve teknolojik ilerlemeye katkısı olan 758 kişinin başvuruda bulunduğu yarışmada toplam ödül değerini 500 bin Türk Lirası olarak belirledik. Büyük Ödüle verilen miktar ise 300 bin TL olacak”.

İlim Yayma Ödülleri ne zaman, nerede verilecek?

İlim Yayma Ödülleri Töreni 22 Aralık Pazar Akşamı İstanbul Dolmabahçe Sarayı’nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşecek. Ödül törenine de büyük bir heyecanla hazırlandıklarını belirten N. Bilal Erdoğan, törene ilişkin şunları söyledi:

“Büyük Ödül, Sosyal Bilimler ile Mühendislik, Doğa ve Sağlık Bilimleri olmak üzere 3 ana kategoride 22 Aralık akşamı İstanbul’da Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle sahiplerini bulacak. Ödüllere layık görülen ve 22 Aralık akşamı açıklayacağımız 3 isim de kendi alanlarında çok önemli araştırmalara ve başarılara imza atmış bilim ve ilim insanlarıdır”.

İlim Yayma Vakfı ödüllerini alacak isimler nasıl belirlendi?

Doç. Dr. İdris Sarısoy süreci şöyle özetledi:

17 Mayıs 2017’de Vakıf yönetimi ile farklı alanlardan yaklaşık 50’ye yakın Vakıf Mensubu akademisyenin katıldığı toplantıda “Türkiye’deki akademik çalışmaların ve araştırmaların ödüllendirildiği bir ödül çalışması yapılması” teklifi ile çalışmalara başlandı.

Hazırlık sürecinde, akademisyen, iş insanı, teknik ve iletişim uzmanından oluşan 30 kişilik gönüllü bir ekip 2 yıl çalıştı.

Paydaşların da görüşlerini dâhil etmek amacıyla 9-10 Şubat 2018’de Üniversiteler, Akademisyenler, İş İnsanları STK Yöneticileri ve Kamu Kurumu temsilcilerinin katılımıyla yaklaşık 80 kişi ile “ortak akıl konferansı” formatında bir toplantı yapıldı.

Bu çalışmalarla Ödül Yayma Ödülleri’nin tüm süreçleri tasarlandı ve uygulama aşamasına getirildi.

İlim Yayma Ödülleri’nin başvuruları www.ilimyaymaodulleri.org adresi üzerinden 21 Mayıs 2019’da başladı, 31 Temmuz 2019’da sona erdi.

Bu süre içinde toplam 5 bin 573 kişi başvuru sistemini giriş sağladı ve bunlardan 758 kişi İlim Yayma Ödülleri için başvuru yaptı. Başvuruların bilimsel değerlendirmelerinde toplam 285 bilim insanı görev aldı.

İlim Yayma Ödülleri’nde başvurular hangi kriterlere göre değerlendirildi?

– Toplumsal katkı ve milli sorunlara çözüm

– Özgünlük, yenilikçilik ve literatür çeşitliliği

– Uygulanabilirlik ve yaygın etki

– Metodoloji ve araştırma niteliği

– Atıf alma durumu

– Akademik yetkinlik

– Yaklaşık 4 ayda sonuçlandırılan bilimsel değerlendirme aşamalarında ise yine çok sayıda heyet görev aldı ve değerlendirmelerde aşağıdaki aşamalar takip edildi:

Sekretarya Aşaması: Başvuruların başvuru kılavuzunda belirtilen şartlara uygunluğu kontrol edildi.

Bilim Kurulu: Başvuruda aday olunan eserler incelendi, teknik uzmanlara gidecek eserler ve teknik uzmanlar belirlendi.

Teknik Uzman Değerlendirmesi: Her başvuru, en az Dr. unvanına sahip iki teknik uzman tarafından incelendi, puanlandı.

Bilim Kurulu: Teknik uzman raporlarını inceledi, final etabına kalan eserler belirlendi.

Hakem Aşaması: Final etabına kalan eser Doç. Dr. ve Prof. Dr. unvanına sahip iki öğretim üyesi tarafından incelendi, puanlandı. Ayrıca adayın eserinin özgün değeri, adayın bilimsel yetkinliğine ilişkin ayrıntılı değerlendirmeler alındı.

Bilim Kurulu Aşaması: Hakem raporları ve final etabındaki adayların bilimsel yetkinlikleri değerlendirildi. Onur kuruluna sunulacak adaylar belirlendi.

Onur Kurulu: Bilim kurulu tarafından sunulan her ödül kategorisinde ödül alacak adaylar, onur kurulu üyeleri tarafından bireysel değerlendirmeler ile sıralandı.

Vakıf Mütevelli Heyeti: Onur kurulu üyelerinin yapmış olduğu sıralamaları değerlendirdi ve her bir kategoride ödül alacak birincileri belirledi.