artas

970x250

artas 1.alt .320x100 1 2

Büyükerşen: O hastaneler ‘Pandemi Hastanesi’ ilan edilsin!

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Eskişehir'deki şehir hastanesinin açılmasıyla geri planda kalan üç hastanenin 'pandemi hastanesi' ilan edilmesi çağrısında bulundu. Büyükerşen'in açıklaması ve önerileri şöyle...

Emre KULCANAY  imarpanosu.com ÖZEL HABER

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, coronavirus (Covid-19) ve sonraki yıllarda meydana gelebilecek yeni salgınlara karşı Eskişehir’deki üç hastanenin ‘pandemi hastanesi’ ilan edilmesi ve Eskişehir Şehir Hastanesi’nin hasta yoğunluğunun azaltılması çağrısında bulundu.

Eskişehir’deki Devlet Hastanesi, Devlet Demiryolları Hastanesi ve Hava Hastanesi binalarının acilen ‘pandemi hastanesi’ ilan edilmesi gerektiğini vurgulayan Büyükerşen, sosyal medya hesapları aracılığıyla yapığı açıklamasında, “Tüm hastanelerin pandemi amacıyla hizmet vermesi demek, o hastanelere giden ve salgına yakalanmamış yurttaşlarımızın da risk altına alınması demektir” dedi.

Daha önce yaptığı çağrıya ‘Eskişehir Devlet Hastanesi’nin depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle red’ cevabı aldığını ifade eden Başkan Büyükerşen, Eski Hava Hastanesi ile eski Devlet Demir Yolları hastanelerini hatırlatarak “Nice depremler atlatan ve bazıları şu an faaliyette olan bu hastanelerimiz acilen pandemi hastanesi olarak belirlenerek Şehir Hastanesi’ne destek olmalıdır. Böylece diğer hastanelerimiz de salgına yakalanmamış hastalarımıza hizmet verebilir ve salgının yayılması önlenebilir” diye konuştu. İşte Prof. Dr. Büyükerşen’in ‘pandemi hastanesi’ çağrısı ve uyarıları…

Prof. Dr. Büyükerşen: “Israr ediyorum! Pandemi hastanesi ilan edin”

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Prof. Dr. Büyükerşen’in açıklamaları şöyle;

“Kıymetli hemşehrilerim, geçmiş günlerde dile getirdiğim şehrimizde bazı hastanelerin pandemi hastanesi olarak hizmet vermesi konusundaki önerimde ısrar ediyorum!

Tüm hastanelerin pandemi amacıyla hizmet vermesi demek, o hastanelere giden ve salgına yakalanmamış yurttaşlarımızın da risk altına alınması demektir.

Eski Devlet Hastanesi’nin pandemi hastanesi olarak tekrar hizmete alınması konusundaki önerimi, ‘depreme dayanıksız’ diyerek geri çeviren yetkililere bir kez daha seslenmek istiyorum: Eski Hava Hastanesi ile eski Devlet Demir Yolları hastaneleri ne güne duruyor?

Nice depremler atlatan ve bazıları şu an faaliyette olan bu hastanelerimiz acilen pandemi hastanesi olarak belirlenerek Şehir Hastanesi’ne destek olmalıdır. Böylece diğer hastanelerimiz de salgına yakalanmamış hastalarımıza hizmet verebilir ve salgının yayılması önlenebilir.”

Büyükerşen’in “Eski hastaneler pandemi hastanesi ilan edilsin” çağrısı böyle…

imarpanosu.com